Θάνος Πλεύρης: Yπήρξε δυσαρέσκεια στη βάση από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Όταν εκπροσωπείς το όλον, δεν πρέπει να παρασυρθείς επειδή διάφοροι ψηφοφόροι επιλέγουν να πάνε δεξιότερα»

«Θα ήταν λάθος η κουβέντα να εστιάσει στο αν ο πρωθυπουργός πρέπει να στρίψει το τιμόνι δεξιότερα ή αριστερότερα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ Πλεύρης αρχικά δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα υπάρξουν εξελίξεις για τον επικείμενο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός αποκωδικοποίησε το μήνυμα που πήρε από την ευρωκάλπη. «Το μήνυμα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ξεπερνά κατά την άποψή μου τα πρόσωπα και έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής», είπε.

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

«Η πραγματικότητα είναι ότι και το ποσοσό που λάβαμε και η απουσία της αντιπολίτευσης, με την πραγματική του διάσταση, σίγουρα δημιούργησε ένα κλίμα εφησυχασμού, που με τη σειρά του οδήγησε σε καταστάσεις οι οποίες ενόχλησαν και είναι γεγονός.

»Θεωρώ ότι υπάρχει μια δυσαρέσκεια η οποία ήταν διαχειριστική, δηλαδή πράγματι σε κάποιους τομείς δεν δείξαμε την αποτελεσματικότητα την οποία είχαμε δειξει σε προηγούμενο διάστημα και είχαμε ανεβάσει τον πήχη, όπως για παράδειγμα με την ακρίβεια και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Υπάρχει όμως και μια δυσαρέσκεια που συνδέεται με μια ενόχληση που υπήρχε στην παραδοσικαή βάση.

»Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το είπε ότι σίγουρα η ισότητα στον γάμο που δημιούργησε μια ένταση στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, φανταστείτε ότι στη βάση υπήρχε κάτι αντίστοιχο και ενδεχομένως και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Θάνος Πλεύρης: Όταν εκπροσωπείς το όλον, δεν πρέπει να παρασυρθείς επειδή διάφοροι ψηφοφόροι επιλέγουν να πάνε δεξιότερα

Όμως όταν εκπροσωπείς το όλον, θα είναι λάθος του Λαϊκού Κόμματος να παρασυρθεί επειδή διάφοροι ψηφοφόροι επιλέγουν να πάνε δεξιότερα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη θα πρέπει να λύσει τα προβλήματα που οδηγούν τον κόσμο να πάει προς τα εκεί».

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στην υπερβολική «woke» ατζέντα που αναπτύχθηκε, την οποία χαρακτήρισε «προσπάθεια ανατροπής των παραδοσιακών αξιών, που ενοχλεί, όχι μόνο τη δεξιά βάση, αλλά και τα τυπικά, συντηρητικά κοινά». «Μπορεί κάπιος να σέβεται απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό του άλλου, αλλά εάν για παράδειγμα ένας γονέας αντιδρούσε με τα drag queen που πηγαίνανε και διάβαζαν παραμύθια σε έναν παιδικό σταθμό, δεν σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ομοφοβικός, ούτε κάποιος περίεργος», τόνισε τέλος ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα