Θαύμα! Θαύμα! Θα μιλήσει στην Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής

Φιλοκαραμανλικά ΜΜΕ διαρρέουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα βρει τη λαλιά του σε εκδήλωση της Ν.Δ.. Θα εξηγήσει το πως τσακίστηκε η χώρα την περίοδο της διακυβέρνησής του;

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Στις 26 Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στο Βελλίδειο τα ψηφοδέλτια της στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα μερίδα του δεξιού Τύπου με πρώτη και καλύτερη την Εστία δημοσιεύει “αποκλειστικές πληροφορίες” ότι θα υπάρξει ηχηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, του ανθρώπου που έχει πιει το αμίλητο νερό από το 2009, όταν και παρέδωσε τα κλειδιά του Μαξίμου στον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την συντριβή του στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ειδικά ο διευθυντής της Εστίας, Μανώλης Κωττάκης (ακραιφνής θαυμαστής του νεοκαραμανλισμού), ο οποίος στην πενταετία 2004-2009 έλυνε κι έδενε απολαμβάνοντας τις ανέσεις της διακυβέρνησης Καραμανλή, πέραν της εφημερίδας του έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια και ανακοινώνει περιχαρής το κοσμοϊστορικό γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής θα ξαναβρεί την λαλιά του.

Αυτή είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Τα θαύματα της Παναγίας

Στην Θεσσαλονίκη, δύο χιλιόμετρα έξω από τον Λαγκαδά, στην περιοχή του Σοχού (50 χιλιόμετρα από το κέντρο της συμπρωτεύουσας) υπάρχει το γυναικείο μοναστήρι Παναγιά η Θεοσκέπαστος. Η συγκεκριμένη μονή λειτουργεί ως Μετόχι  (δηλαδή εξαρτάται πνευματικά και διοικητικά)από την Ιερά Μονή Δοχειαρείου του Αγίου Όρους. Η μονή της Παναγίας της Θεοσκέπαστος εορτάζει στο Γενέσιο τη Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου και κάθε χρόνο στην πανήγυρη της Μονής μεταφέρεται από το Άγιον Όρος η Ιερά και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, η οποία όπως αναγράφεται στις γραφές, αλλά και στην σύγχρονη θρησκευτική ιστορία έδωσε την λαλιά σε ανθρώπου που δεν μιλούσαν.

Πριν από τρία χρόνια στην Μονή Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος οι μοναχοί έμειναν άναυδοι όταν ένας νεαρός 18 χρόνων από τα Σκόπια με αποδεδειγμένα προβλήματα ομιλίας από την ημέρα της γέννησης του, μόλις προσκύνησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου, μίλησε. Μάλιστα ο μοναχός Γαβριήλ, λίγους μήνες αργότερα όταν βρέθηκε στην Καλαμαριά (όπου μεταφέρθηκε αντίγραφο της εικόνας), διηγήθηκε στους πιστούς το θαύμα που έγινε μπροστά στα μάτια του. Ο νεαρός Σκοπιανός μαζί με τον πατέρα του προσεύχονταν. Ο δε πατέρας έκλαιγε με λυγμούς. Όταν η προσευχή τελείωσε ο νεαρός, σύμφωνα με την περιγραφή του μοναχού κοίταξε τον πατέρα του και του είπε με καθαρή φωνή να μην κλαίει. Από εκείνη την ώρα είπε ο μοναχός ο 18χρονος άρχισε να μιλάει κανονικά.

Το 2017 κατά την πανήγυρη στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου Σοχού (Μετόχι της μονής του Αγίου Όρους), όπου μεταφέρθηκε η θαυματουργή εικόνα, η μοναχή Θέκλα ανέφερε πως ήρθε μία μητέρα από την Λάρισα, όπου το κοριτσάκι της ήταν μουγγό ελπίζοντας σε νέο θαύμα όπως με το νεαρό Σκοπιανό. Οι μοναχές της συνέστησαν να πάει μπροστά στην θαυματουργή εικόνα, να γονατίσει και με πίστη να της ζητήσει θα θεραπεύσει το παιδί της. Την ώρα λοιπόν που η μητέρα με το κορίτσι προσκυνούσαν τη θαυματουργή εικόνα, η μικρή κοιτάζοντας την Παναγία φώναξε για πρώτη φορά το όνομά της που είναι Ραφαηλία. Αμέσως όλοι έμειναν εμβρόντητοι και η μητέρα ξέσπασε σε λυγμούς. Το συγκεκριμένο περιστατικό το δημοσιοποίησε και ο ΑΝΤ1.

Το θαύμα με τον Καραμανλή

Στην πολιτική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας σίγουρα θα βρίσκονται και ιερωμένοι όλων των βαθμίδων, αφού η εκδήλωση είναι ανοιχτή και πανηγυρική. Βέβαια ο Κώστας Καραμανλής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ομιλίας(χαίρει άκρας υγείας, όπως απέδειξαν και οι φωτογραφίες από το ράφτινγκ που έκανε προ ημερών), καθώς όταν θέλει είναι λαλίστατος. Απλά καλό είναι οι ιθύνοντες της Ν.Δ. να αιτηθούν ώστε να βρίσκεται ένα αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας, προκειμένου όλοι να προσκυνήσουν, μπας και μιλήσει ο πρώην πρωθυπουργός και δικαιωθεί και ο κ. Κωττάκης.

Αν δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί έστω ένα αντίγραφο της Παναγίας Γοργοεπηκόου, ας παρακαλέσουν τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, να προσκαλέσει τον κ. Καραμανλή να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη, ο οποίος σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστορία έχει κάνει θαύματα, όπως έγινε με την Πελαγία Δεδέογλου τον Οκτώβριο του 1931, η οποία ήταν μουγκή, ενώ σταδιακά έχανε και την όραση της. Η προσφυγοπούλα δούλευε ως υπηρέτρια σε εβραϊκή οικογένεια της Θεσσαλονίκης. Η προσφυγοπούλα, μία ημέρα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο πήγε στον Άγιο Δημήτριο, οδηγούμενη από τον μικρό αδερφό της. Μπήκε στο κουβούκλιο, προσευχήθηκε και το θαύμα έγινε. Ανέβλεψε και από τα δύο μάτια, ενώ βρήκε και την λαλιά της.

Είναι γεγονός ότι ο κ. Κωττάκης και οι λοιποί θαυμαστές του νεοκαραμανλισμού θα μας σιχτιρίζουν διαβάζοντας αυτές τις αράδες. Όμως εμείς θα επιμείνουμε, καθώς εξακολουθούμε και θεωρούμε ως θαύμα την κυοφορούμενη παρέμβαση Καραμανλή. Φυσικά δεν περιμένουμε κάτι που θα κάνει εντύπωση. Το πιθανότερο είναι να έχει τον χαρακτήρα της συστράτευσης στην μάχη για την νίκη στις εκλογές, ενώ θα συνιστά και ένα μήνυμα για την απόλυτη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, από όλες τις πλευρές και τάσεις του κόμματος. Άσε που μπορεί να μην την κάνει τελικά και να την μοιράσει γραπτά το γραφείο του.

Η χρεοκοπία και ο Γιούνκερ

Ο Κώστας Καραμανλής δεν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις. Είναι εξαφανισμένος από την πολιτική σκηνή και ανύπαρκτος κοινοβουλευτικά, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει υπογράψει ούτε μία επερώτηση στην Βουλή, δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία ομιλία και γενικώς ως φορολογούμενοι πολίτες τον πληρώνουμε τζάμπα.

Οι Χάρι Πότερ της πενταετίας 2004-2009 Καραμανλής-Αλογοσκούφης-Παυλόπουλος

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο και τι έχει να πει ο κ. Καραμανλής;  Ότι διόριζε δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του στο δημόσιο παρέα με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, καταργώντας επί της ουσίας τον ΑΣΕΠ, εφαρμόζοντας την περιβόητη συνέντευξη, η οποία είχε περισσότερα μόρια από ότι τρία ντοκτορά; Και διόριζε, όταν από την Κομισιόν του επεσήμαναν, ότι πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες;

Τί να πει; Ότι επί των ημερών του η φαρμακευτική δαπάνη ξέφυγε από κάθε όριο δημιουργώντας απίστευτη ζημιά στα κρατικά ταμεία;

Άραγε ο κ. Καραμανλής θα δώσει μία πειστική απάντηση στον απερχόμενο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, αυτή του ΕΛΚ; Διότι ο κ. Γιούνκερ, ο οποίος αποδεδειγμένα στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, τόσο ως πρόεδρος του Eurogroup την εποχή του πρώτου μνημονίου, όπου η Μέρκελ έδειχνε τεράστια αναποφασιστικότητα, όσο και στην κρίση του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε την φαεινή ιδέα να διοργανώσει το αστείο δημοψήφισμα, διακινδυνεύοντας το Grexit. Διότι την Τετάρτη σε φόρουμ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Πορτογαλία τα έχωσε κανονικά στον Κώστα Καραμανλή, δίχως μάλιστα να αναφέρει το όνομα του.

Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων της ΟΝΕ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Τον Οκτώβριο του 2009 η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία επί χρόνια παρουσίαζαν παραποιημένο το πραγματικό ύψος του χρέους και του ελλείμματος. Η ελληνική κυβέρνηση αναθεώρησε την πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009 από 3,7% σε 12,% του ΑΕΠ. Το τελικό νούμερο ήταν άνω του 15%. Ομοίως ο αριθμός που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για το χρέος στα τέλη του 2009 αυξήθηκε από 272 δισ. ευρώ σε 301,1 δισ. ευρώ, η υψηλότερη αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ για οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ. Αυτό πυροδότησε δυσπιστία και ανησυχία σε όλα τα επίπεδα και αποκάλυψε μια από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι η Eurostat είχε στείλει από το 2004 μέχρι το 2010 δέκα αντιπροσωπείες στην Αθήνα για να βελτιώσουν την αξιοπιστία των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Ωστόσο, κράτη μέλη αντιστέκονταν επί χρόνια σε αυστηρότερους κανόνες της ΕΕ για τα στατιστικά στοιχεία με πρωθυπουργούς, υπουργούς Οικονομικών και κυβερνήσεις να υποστηρίζουν ότι η εθνική κυριαρχία ήταν σημαντικότερη από την αξιοπιστία και τα συγκρίσιμα στοιχεία».

Φυσικά οι λάτρεις του νεοκαραμανλισμού ακόμη και σήμερα δίνουν τεράστιο αγώνα για να καταστήσουν λευκή περιστερά τον Κώστα Καραμανλή. Όπως για παράδειγμα έκανε στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Κόντρα ο πολυπράγμων Μανώλης Κωττάκης, ο οποίος επανέλαβε το γνωστό παραμύθι ότι “τα στοιχεία τα παραποίησαν οι άνθρωποι του Παπανδρέου“, υπονοώντας τον πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Έναν άνθρωπο που έχει λάβει τρία αθωωτικά βουλεύματα και ο οποίος αποζημιώνεται από το ελληνικό κράτος, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υπογράψει ως προαπαιτούμενο στο 3ο μνημόνιο την αποζημίωση του πρώην διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ.

“Άστο για αργότερα”

Άραγε τώρα που θα βρει την λαλιά του, ο κ. Καραμανλής, είτε επειδή το θέλει ο ίδιος, είτε επειδή γίνει κάποιο θαύμα στην Θεσσαλονίκη θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί τον  Αύγουστο του 2007 ισχυριζόταν ότι “το δημοσιονομικό έλλειμμα παρουσίασε θεαματική βελτίωση“;

Κι όμως σύμφωνα με το δελτίο 7 πορείας εκτέλεσης προϋπολογισμού του Ιούλιου του 2006 «Το μεγαλύτερο μέρος των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού (49%) αφορούν δαπάνες για αποδοχές προσωπικού, το 30% δαπάνες για επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων, το 10% αποδιδόμενους πόρους, το 6% αντικριζόμενες δαπάνες (αποδόσεις στην Ε.Ε. και γεωργικές επιδοτήσεις) και το υπόλοιπο 5% λοιπές δαπάνες».

Το 2007, όταν η Ελλάδα βγήκε από την επιτήρηση λόγω της απογραφής του 2004, το έλλειμμα αντί να είναι μικρότερο του 3%, όπως υποστήριζε αλά greek statistics, είχε ανέβει στο 6,4%! Τον Αύγουστο του 2008 ο κρίσιμος προϋπολογισμός για τον οποίο είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές ήταν πια χαρτί υγείας, το χρέος έχει φτάσει τα 250 δισ. ευρώ, δηλαδή 70 δισ. ευρώ παραπάνω από αυτό που παρέλαβε η Ν.Δ. τον Απρίλιο του 2004.

Τότε οι ειδήμονες μίλαγαν για νέα επιτήρηση, και το υπουργείο Οικονομίας για να σώσει την κατάσταση ενημέρωνε ότι θα κατέθετε σχέδιο νόμου με το οποίο θα θεσπίζονταν κανόνες για τον έλεγχο των δαπανών και τη διαφάνεια της οικονομικής διαχείρισης των οργανισμών του Δημοσίου (νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Με το ίδιο σχέδιο νόμου θα προβλεπόταν και η ενσωμάτωση των Ειδικών Λογαριασμών στον προϋπολογισμό. Σε απλά ελληνικά, το σχέδιο νόμου θα περιελάμβανε πια επίσημα στον προϋπολογισμό όλα τα κρυφά ελλείμματα, τα οποία εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 15,4% και την χώρα στην χρεοκοπία.

Άραγε ο κ. Καραμανλής θα εξηγήσει κάποια στιγμή στον απλό πολίτη αυτής της χώρας γιατί στην ΕΛΣΤΑΤ του εκλεκτού του Καραμανλή, του κ. Κοντοσπυράκη το 2008 και το 2009 ήταν “ανίκανοι” να υπολογίσουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, ώστε να τα καταγράφουν στο δημόσιο έλλειμμα, όπως απαιτούσε η ΕΕ;

Μήπως θα μπορούσε ο κ. Καραμανλής να εξηγήσει γιατί στις 6 Οκτωβρίου 2008, τρεις εβδομάδες μετά την πτώση της Lehman Brothers, φλυαρούσε ανέξοδα «η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση και έχει σημαντικές αντοχές. Το έλλειμμα μειώθηκε, οι ρυθμοί ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη, ενώ η ανεργία μειώνεται»; Ήταν ενήμερος της τραγικής κατάστασης της οικονομίας από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ή ισχύουν όσα είπε σε συνέντευξη του πολλά χρόνια αργότερα ο κ. Αλογοσκούφης: «Μου έλεγε απλώς “ασ’ τα για αργότερα”, είχε πλήρη συνείδηση τι ακριβώς συνέβαινε στην οικονομία»;

Άραγε ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει γιατί στις 5 Φεβρουαρίου του 2009 κι ενώ η διεθνής κρίσης ήταν στο απόγειο της σε διάγγελμα που απεύθυνε στον ελληνικό λαό κομπορρημονούσε «αυτή την πολιτική εφαρμόζουμε χωρίς ωραιοποιήσεις και αυταπάτες αποφασιστικά, επίμονα, υπεύθυνα» και υπόσχεται  α) την διατήρηση της ανάπτυξης, β) την συγκράτηση των δαπανών με μηδενισμό της σπατάλης και δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής και γ) την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων“; Κι όμως τότε γνώριζε ότι ο προϋπολογισμός είχε ήδη μετατραπεί σε κομφετί, το κρυφό έλλειμμα έτρεχε με τρελές ταχύτητες και το χρέος κάλπαζε.

Κι όπως αποδείχθηκε αργότερα ο κ. Καραμανλής μας δούλευε ψιλό γαζί. Διότι τότε είχε προαναγγείλει για πολλοστή φορά νοικοκύρεμα και αναφέρεται στο δωδεκάλογο περιστολής δαπανών με περικοπές στις αποδοχές golden boys και διοικητών, 10% μείωση δαπανών στα υπουργεία, μαχαίρι στις προσλήψεις, μηχανογράφηση στη συνταγογράφηση, ενιαία υπηρεσία καταβολής αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση του κόστους γραφειοκρατίας κατά 25%.  Ακόμη κι αυτά τα μέτρα ασπιρίνες αναγγέλθηκαν μεν, αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Τα ελλείμματα του 2008 και του 2009 συγκεντρωτικά έφθασαν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή όσο ένας κρατικός προϋπολογισμός. Κι όμως ο κ. Καραμανλής στην ΔΕΘ το 2009, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές συνέχισε την κοροϊδία του λαού, καθώς ανακοίνωσε ότι με μέτρα αξίας 2,5 δισ. ευρώ θα έσωζε τη χώρα σε δύο χρόνια! Και ο Χάρι Πότερ θα αποτύγχανε, όπως συμφωνούν όλοι οι οικονομολόγοι όλων των ιδεολογικών τάσεων.

Τέλος ο κ. Καραμανλής τώρα που θα βρει την μιλιά του θα πρέπει να εξηγήσει στον λαό πως κατάφερε να ξεφτιλίσει τόσο πολύ τους αριθμούς, που μπροστά του ο Τσίπρας με τα ταμπούρλα μοιάζει με… γατάκι.

Βέβαια, για το γεγονός ότι ο Τσίπρας από το 2015 μέχρι σήμερα δεν είπε ποτέ «κακή» κουβέντα για τον Καραμανλή, διόρισε τον Παπαγγελόπουλο, έβαλε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη, έβαλε στην κυβέρνηση την Παπακώστα, απέκτησε τον πλέον φανατικό θαυμαστή του, τον Αντώναρο, δεν αναμένεται να περιληφθούν στον λόγο του Καραμανλή. Αν μιλήσει…

 

Διαβάστε επίσης