Θέλει να νομιμοποιήσει διά της πλαγίας οδού την εισβολή

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται το Κυπριακό, με το τοπίο να γίνεται όλο και περισσότερο περίπλοκο καθώς η Τουρκία αποφάσισε να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, παρά το γεγονός ότι έρχεται κόντρα με όλους τους μεγάλους

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται το Κυπριακό, με το τοπίο να γίνεται όλο και περισσότερο περίπλοκο καθώς η Τουρκία αποφάσισε να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, παρά το γεγονός ότι έρχεται κόντρα με όλους τους μεγάλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν στραφεί κατά της απαίτησης της Τουρκίας να διχοτομηθεί το νησί. Τα όσα υποστήριξε στην πενταμερή η Τουρκία δείχνουν ότι θέλησε διά της πλαγίας οδού να νομιμοποιήσει την εισβολή τού 1974 και την κατοχή της Κύπρου. Αναμφίβολα το ρίσκο του Ερντογάν είναι μεγάλο.

Διότι, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία συμπορεύτηκαν τόσο η Βρετανία, όσο και οι Κίνα και Ρωσία. Παράλληλα, η Άγκυρα υποχρέωσε ακόμα και το Βερολίνο να αντιταχθεί με την τουρκική πρόταση στο Κυπριακό. Όμως η Άγκυρα θέλει να βάλει στο τραπέζι τη δική της εκδοχή, που μέχρι σήμερα δεν την υπολόγιζε κανένας. Ότι αναγκάστηκε να εισβάλει το 1974.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα