Θέλεις ΠΑΟΚ; Ξηλώσου…

«PAOK TV» στις καφετέριες, Nova και ΕΡΤ τα άλλα και κάποιος Κάτσης (βουλευτής) πετάει κοτσάνες και ό,τι κάτσει...

Μάριος Κάτσης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, σου λέει. Νεαρός, 34 ετών, όμορφος, βουτυράτος, τσιριμπίμ-τσιριμπόμ, που έλεγε κι ο μέγιστος Αθηνόδωρος Προύσαλλης σε μια παλιά ταινία.

Τα χώνει στον Πέτσα ο Κάτσης. Ότι επίτηδες η ΕΡΤ άφησε τον Παναθηναϊκό και τον Άρη να πάνε στη Nova, για να πάρει ισχυρό προϊόν ο Μαρινάκης.

Ο Μάριος είναι ένας κανονικός βουλευτής, λέω εγώ. Ένας κανονικός βουλευτής αριστερός. Άπαξ και είσαι αριστερός, έτσι πρέπει να σκέφτεσαι και να πουλάς παραμύθι. Και το παίρνει ο Κόλκας και το κάνει σημαία. Το σέρβιρε σαν δικό του, βέβαια, αλλά αυτό είναι το τελευταίο.

Έτσι είναι. Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι βουλευτής. Όλη τη μέρα είσαι αραχτός και βάζεις το μυαλό να δουλεύει. Όχι για τώρα. Για την επόμενη τετραετία. Δουλειά σου είναι να μιλάς. Κι άμα είσαι κι αριστερός, τα πάντα επιτρέπονται.

Τα είπε αυτά ο Κάτσης και μετά πήγε στο κόμμα να πάρει τα συγχαρίκια. Ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του, να τα χώσει στην κυβέρνηση. Τώρα, αν ξέφυγε και λίγο, η διαστροφή παίζει κι αυτή μπάλα.

Ό,τι γουστάρει λέει ο καθένας. Δημοκρατία. Πετάει κι ένα κουλό «διαπρύσιος κήρυκας» ο Πέτσας, σου λέει ο Κάτσης. Άντε, τώρα, να τρέχεις στα λεξικά. Ούτε ο Γιαβρόγλου δεν ξέρει τι σημαίνει. Να μην ξεφύγουμε, όμως.

Ο Μαρινάκης είναι με το ένα πόδι στη Nova. Μάλιστα. Με 45 μιλιόνια παίρνει το πακέτο. Κι εγώ δεν θα σου πω ότι κάνει καλά ή δεν κάνει. Άλλο είναι το θέμα μου. Να παρέμβει, λέει, το ΕΣΡ. Να παρέμβει. Να παρέμβει κι η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κι ο Άρειος Πάγος κι ο ΟΗΕ κι η Κομισιόν κι οι ΜΚΟ που νοιάζονται για τους πρόσφυγες με το αζημίωτο. Άπαξ κι έχουν αρμοδιότητες, ας παρέμβουνε.

Και στην ΑΕΚ είχε παρέμβει η ΕΕΑ και την πέταξε έξω από το στοίχημα όταν ο Μελισσανίδης έγινε μέτοχος του ΟΠΑΠ. Για το ηθικό μέρος θα σου μιλήσω εγώ.

Δεν είναι ηθικό, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες. Μάλιστα. Άπαξ και θεωρείς ότι την ηθική την εκφράζει ο Ιβάν Σαββίδης, πάσο. Σταματάει η κουβέντα.

Όταν ο Σαββίδης αγοράζει εκλογές με 3,5 μιλιόνια, βάζει δικό του πρόεδρο στην ΕΠΟ, βάζει και προπονητή στην Εθνική, βάζει και τεχνικό διευθυντή, όλα αυτά είναι ηθικά; Όταν ξεσπιτώνει την Εθνική από το «Καραϊσκάκης» είναι κι αυτό ηθικό;

Γνωστά πράγματα είναι αυτά, μη λέμε πάλι τα ίδια. Και σου λέει στο Σαββιδοτεχνείο. Έτσι και πάρει ο Μαρινάκης το συνδρομητικό και κρίνεται σε μια φάση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, θα δείξει η Nova την κανονική φάση στους VARistes;

Μόνο ο Λευτέραρος ο Δούκας τέτοια κοφτερή, διεισδυτική σκέψη. Πώς θα πειστούν οι φίλαθλοι, σου λένε οι Σαββιδοτέχνες, ότι δεν έγινε κάτι πονηρό; Κι έχει δίκαιο ο Δουξ. Και ρωτάω τώρα εγώ.

ΠΑΟΚ – Άρης παίζουνε αύριο στην Τούμπα. Μάλιστα. Άπαξ και γίνει καμία περίεργη φάση, το «PAOK Tv» θα δώσει τη σωστή εικόνα στους VARistes; Πλάκα κάνουμε τώρα; Βάζει κανένας το χέρι του στο Ευαγγέλιο; Όχι βέβαια.

Εκτός κι αν οι Κόλκες πάνε για εξομολόγηση και μεταλαβιά της Θείας Κοινωνίας στην Αγία Βαρβάρα δίπλα στο γήπεδο κάθε Κυριακή πρωί και μετά πιάνουν τα μικρόφωνα. Αν είναι έτσι, αλλάζει το πράγμα.

Όλα θα περνάνε από το φίλτρο του ιδιοκτήτη, σου λέει ο Δούκας, άπαξ και πάρει τη Nova ο Μαρινάκης. Μάλιστα. Και τώρα με το κανάλι του ΠΑΟΚ από πού περνάνε; Από το φίλτρο βενζίνας του Σαββίδη κι από το φίλτρο αέρος του μικρού Γιωργάκη; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Έτσι είναι. Εδώ, ρε, ο ΠΑΟΚ απαγόρευσε στον Άρη να βάλει προτζέκτορα στο Χαριλάου για να δείξει το παιχνίδι, και θα δείξει τις κανονικές φάσεις στους VARistes;

Που έτσι κι έκοβε λίγο το μυαλό, ο ίδιος ο ΠΑΟΚ θα πήγαινε να βάλει τον προτζέκτορα στου Χαριλάου. Ότι και καλά, εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ποιος, όμως, να τα σκεφτεί αυτά; Ο Δούκας οι Σαββιδοτέχνες;

Σ’ το προχωράω. Πόλεμος γίνεται στην Ελλάδα με τις μπίζνες. Πόλεμος στο Ελληνικό, πόλεμος μ’ αυτές τις ανεμογεννήτριες, πόλεμος παντού. Στο ποδόσφαιρο, δηλαδή, θα γινότανε κάτι άλλο; Την πάρτη του κοιτάει ο καθένας. Κι ο Μαρινάκης κι ο Σαββίδης κι ο Μελισσανίδης κι ο Αλαφούζος.

 

Έτσι παίζεται το έργο στις σύγχρονες οικονομίες. Κακώς; Κακώς σου λέω εγώ. Μπορεί ν’ αλλάξει αυτό το πράγμα; Δεν αλλάζει. Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά στην παγκόσμια οικονομία. Μόνο ένας αριστερός. Μαζί με τον Κάτση και τον Κατρούγκαλο τον προστάτη με το μαντηλάκι στο σακάκι της εργατικής τάξης παγκοσμίως. Στο μιλητό, βέβαια.

Να σ’ το προχωρήσω. Παλιά, δηλαδή, δεν γινότανε αυτό που πάει να κάνει τώρα ο Μαρινάκης; Γινότανε. Όταν το… συγχωρεμένο το MEGA έδειχνε τους αγώνες, δεν ήταν κύριος μέτοχος η οικογένεια Βαρδινογιάννη;

Κι η NETMED με το Filmnet το ίδιο, ενώ ήταν ιδιοκτήτρια της ΑΕΚ. Κι ο ΟΠΑΠ έδινε διαφήμιση στις μισές ομάδες με τον Μελισσανίδη μέτοχο. Κι ο Σαββίδης τη Σουρωτή του. Κι ο Κοντομηνάς στον Άρη ήτανε ό,τι μετέδιδε ο Alpha Digital. Κι όπως ξανάγραψε η «Α», ο Ιβάν ήθελε στο OPEN τις άστεγες ΠΑΕ.

Κι αφού ο Ιβάν ήθελε πακέτο τους άστεγους, γιατί δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό, σου λέω εγώ. Κανάλι έχει. Με Νίκη Λυμπεράκη στα δελτία, πήρε και τον Κυριάκο τον Θωμαΐδη, μια χαρά. Έχει ένα εκτόπισμα. Να τον κοντράρει στα ίσια τον Μαρινάκη.

Να ρίξει χρήμα στην αγορά. Άπαξ και ρίξεις χρήμα, όλα γίνονται. Μέχρι και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού που λέει ο λόγος μπορεί ν’ αγοράσεις.

Πες ότι η Nova δίνει στον Κούγια 1,5 μιλιόνι για του χρόνου. Μάλιστα. Και πάει ο Σαββίδης και του λέει του 1μ.78 ότι του δίνει 3 μιλιόνια. Τι θα κάνει ο Αλέξης, που είναι και νομικός σύμβουλος στα μίντια του Μαρινάκη; Θα πει όχι; Μπουσουλώντας θα πάει στον Ιβάν, όπως οι πιστοί στην Παναγία της Τήνου τον 15Αύγουστο.

Έτσι είναι. Πόλεμος του χρήματος γίνεται παγκοσμίως. Ο Μαρινάκης έκανε αυτή την κίνηση για τη Nova. Έχει τον σκοπό του. Θα παίξει το παιχνίδι του. Ο Ιβάν έκανε κι αυτός τηλεόραση για να δείχνει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ.

Κι όχι μόνο αυτό. Κάνει και hotspot, σου λένε, τώρα. Όποιος έχει ένα καφέ ή καφενείο και θέλει να το παίζει η τηλεόραση, το «PAOK TV», να πληρώνει 200 ευρώ. Κι αυτός παίζει το παιχνίδι του.

Ή, μήπως, έχει καμιά ηθική αυτό που κάνει ο Σαββίδης, να παίρνει το πεντάευρω για κάθε παιχνίδι. Κι όχι μόνο αυτό. Τα επαγγελματικά πακέτα, σου λέει, κοστίζουν 200 ευρώ τη σεζόν.

Έχεις, δηλαδή, ένα καφενέ με δέκα τραπεζάκια, πληρώνεις γύρω στα 350 τον μήνα για Nova και Cosmote, κι έρχεται ο Ιβάν και σου λέει, ρίξε και σε μένα άλλα 200. Για το παραμύθι ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι αυτάρκης οικονομικά και τα ρέστα.

Και ρωτάω τώρα εγώ. Είσαι ο κύριος καφετεριάκιας στη Θεσσαλονίκη Βγάζεις ένα μεροκάματο με το στανιό. Κάθε βράδυ μετράς και το δεκάσεντσο. Φόροι και κόντρα φόροι και τα ρέστα.

Κι έρχεται ο Σαββίδης και σου λέει, άπαξ και θέλει να βλέπεις τον Γιαννούλη και τον Ζαμπά, ρίξε άλλα 200. Θα πεις όχι; Όταν παίζει ο ΠΑΟΚ θα χτυπάς μύγες.

Ή μήπως θα τα κόψεις τα άλλα δυο; Θα την κόψεις τη Nova όταν έχει τον Άρη; Θα κόψεις την Cosmote όταν έχει Champions League; Όλα θα τα κρατήσεις.

Τώρα, θα πεις, ολόκληρος Σαββίδης με τα σέα του και τα μέα του, δεν έχει λεφτά και βγήκε στον έρανο με τους καφετεριάκηδες. Κανένας δεν ξέρει τι κρύβει η τσέπη του άλλου, ρε.

Κάποτε μόλις κατέβαινε από το αεροπλάνο έφερε και μαύρες σακούλες τίγκα στο ευρώ. Άπαξ και σφαλίσει η πόρτα του άλλου στο σπίτι, ουδείς ξέρει τι γίνεται μέσα.

Να σ’ το κλείσω. Κάποτε ένας δημοσιογράφος είχε γράψει ότι ο Κόκκαλης δεν κατάλαβε τι ευτυχία είναι να έχεις δικό σου τον Ολυμπιακό. Ότι μπορούσε να φτιάξει στον Πειραιά από μαγαζιά για φαΐ, για ρούχα, για καφέ και τα ρέστα και να πάρει όλο το χρήμα στο όνομα του Ολυμπιακού. Κι ο Κόκκαλης ούτε που ήθελε να ακούει ότι θα έκλειναν μικροεπιχειρήσεις για να εισπράττει ο Ολυμπιακός.

Σανό του ΠΑΟΚ με Μαρτίνς

Ο Μαρινάκης μίλησε για «πρωτάθλημα των Πρεσπών» μετά το ματς με την Τότεναμ. Και στον ΠΑΟΚ εξαγριώθηκαν. Του έχει γίνει «εφιάλτης» ο Σαββίδης, λένε οι… κύκλοι και τα… τετράγωνα της ΠΑΕ.

«Εφιάλτης», όμως, ο Σαββίδης έγινε και στους μικροεμπόρους της Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη διπλανή στήλη. Λένε, ακόμα, οι… κώνοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ότι ο Μαρινάκης… ξέχασε ότι ο Μαρτίνς έδωσε συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάλιστα. Φυσικά κι έδωσε. Και τον συμπατριώτη του τον Φερέιρα εκθείασε στον πορτογαλικό Τύπο. Αυτά τα… γεωμετρικά σχήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ωστόσο, δεν είπαν κι ένα «ευχαριστώ» που ο Ολυμπιακός πήρε βαθμούς στο ranking της UEFA στο ματς με την Τότεναμ.

Διότι, αφού αποθέωσαν το επίπεδο του Μαρτίνς, πάει να πει ότι το ασπάζονται. Κι αφού το ασπάζονται, γιατί δεν έκαναν κι αυτά τα… τετράγωνα το ίδιο; Σανό. Πολύ σανό στους ΠΑΟΚτσήδες.

Απών το «PAOK TV»

Στον Αυγενάκη μαζεύτηκε όλο ο καλός ο κόσμος για το VAR. Για να βρούνε μια άκρη, σου λέει, με το μηχάνημα. Εκεί οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ, εκεί της ψηφιακής πολιτικής, Περέιρες, τα πάντα όλα. Και τα συνδρομητικά κανάλια, βέβαια. Και καλώς πήγανε.

Μία απορία. Από το κανάλι «PAOK TV» ποιος πήγε στη συνάντηση; Κανένας. Και μην πει κανένας ότι ήταν εκεί εκπρόσωποι των ΠΑΕ, άρα κι ο ΠΑΟΚ είχε το δικό του. Μιλάμε για κανονικό άνθρωπο της τηλεόρασης.

Το «PAOK TV» έχει και τηλεσκηνοθέτη και κάμερες και μόνιτορ, τα πάντα. Και περιγραφείς, βέβαια. Γιατί δεν έστειλε κανέναν ο Σαββίδης; Στο «Sport FM» προσπαθούσανε να βρούνε απάντηση γιατί ο Ιβάν απείχε.

Μπορεί να μη χρειαζότανε, λέω εγώ. Και γουστάρω που δεν πήγε ο Σαββίδης. Τι να πάει να κάνει; Να κοροϊδέψει; Θα είχε κανένα νόημα να πάνε όλοι του «PAOK TV», να ακούσουνε και στην πράξη να μην κάνουν τίποτα;

Ωραία εξήγα ήταν αυτή. Δεν ερχόμαστε. Σας γράφουμε κανονικά. Εμείς είμαστε καθαροί από μόνοι μας. Πλυμένοι με Σκιπ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης