«Θέλω να ευχηθώ ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή για την ΕΡΤ»

Να δείξει πως πλέον έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζητήσεων με τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, θέλησε ο Παντελής Καψής μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 98,4. Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης τόνισε χαρακτηριστικά πως «σήμερα θα υπάρξει μία νέα συνάντηση -ελπίζω- με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Εχουν θέσει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τελικές απαντήσεις, αν και τις έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές».

«Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα που έχουν τεθεί και για να κάνουμε όσο λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση αυτή, γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αυτό είναι πάντα δυσάρεστο», πρόσθεσε ο κ. Καψής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η δημόσια τηλεόραση, κατά το μεταβατικό στάδιο, θα κάνει “μία εκπομπή ανάγκης, κατά κάποιο τρόπο” και έδειξε πως αυτή θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Πάντως εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί απόψε με τους εργαζόμενους η χρυσή τομή, λέγοντας: «Θα υπάρξουν οι συγκεκριμένες προτάσεις απόψε. Θέλω να ευχηθώ -δεν θέλω να εκφράσω εκτίμηση- ότι θα μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή. Αν δεν μπορέσουμε, τότε αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».

Διαβάστε επίσης