Θεμιστοκλέους: Πάνω από 100.000 έφηβοι έχουν εμβολιαστεί

Ασφαλής ο εμβολιασμός στα παιδιά - Καμία παρενέργεια σε όσους εμβολιάστηκαν

Ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την πορεία του κορωνοϊού αλλά και τον εμβολιασμών στην χώρα μας.

Αναφορικά με την τρίτη δόση ο ίδιος ενημέρωσε πως οι δικαιούχοι θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους, ενώ εξήγησε πως η τρίτη δόση στη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών θα γίνεται ακόμα και τέσσερις εβδομάδες μετά τη δεύτερη και θα είναι αναμνηστική, θα γίνεται δηλαδή μία φορά και «θα καλύπτει όλες τις μεταλλάξεις».

«Αναμένονται οι τελευταίες διευκρινήσεις, μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή την επόμενη, για το ποιες ηλικίες θα κάνουν την 3η δόση», ανέφερε ο ΓΓ του Υπουργείου Υγείας και πρόσθεσε πως «το διάστημα μεταξύ των δόσεων θα οριστεί από την Επιτροπή, αλλά θα είναι 6- 8 μήνες».

«Πολύ θετικό» χαρακτήρισε ο κ. Θεμιστοκλέους το γεγονός ότι εμβολιάστηκε ο Παύλος Πολάκης και μάλιστα τόνισε πως ελπίζει ότι  μετά από αυτήν την εξέλιξη «θα επηρεαστεί κόσμος στα Σφακιά, όπου είναι πολύ χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού».

«Αν όλοι συμφωνήσουμε ότι θέλουμε ανοιχτά σχολεία, θα πρέπει μέχρι να γίνει μια βαριά γρίπη, να απαιτούνται μέτρα όπως αυτά που θα εφαρμοστούν» , υπογράμμισε.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 12- 17 ετών, εξήγησε πως 100.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, χωρίς καμία παρενέργεια και παρατήρησε πως «σιγά –σιγά ότι και οι παιδίατροι συμμετέχουν στον εμβολιασμό». Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα κάνουν οι ίδιοι οι παιδίατροι το εμβόλιο στα παιδιά, είπε πως «θα το δούμε επιχειρησιακά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα