Θεοχάρης για κορωνοϊό: «Ο εντοπισμός κρουσμάτων στα σύνορα δείχνει ότι η προσπάθεια των αρχών αποδίδει»

«Απαραίτητη η τήρηση των πρωτοκόλλων», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού

Την άποψη ότι ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα σύνορα δείχνει ότι η προσπάθεια των αρχών αποδίδει, εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι χρειάζεται εγρήγορση και δυναμική παρακολούθηση ενώ υπογράμμισε ότι ο εντοπισμός κρουσμάτων στις πύλες εισόδου δείχνει ότι αποδίδει η προσπάθεια θωράκισης της χώρας. «Το να βρίσκουμε κρούσματα από τους ελέγχους που κάνουμε στα σύνορα προσωπικά δεν θεωρώ ότι είναι ανησυχητικό, ίσα ίσα δείχνει ότι η προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τη χώρα, να βρούμε κατά την είσοδο των ανθρώπων τις περιπτώσεις οι οποίες είναι θετικές στον κορωνοϊό αποδίδει. Οι αλγόριθμοι μας σε συνεργασία με τους επιδημιολόγους φαίνεται να αποδίδουν. Για την ώρα θέλει απλώς εγρήγορση, δεν νομίζω ότι έχουμε κάποια αρνητική εξέλιξη. Απλώς θέλει εγρήγορση και δυναμική παρακολούθηση», τόνισε.

Παράλληλα, ο Χάρης Θεοχάρης σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων υγιεινής για τους επόμενους μήνες.

Θεοχάρης: Υποτονική η οικονομική κίνηση

Αναφορικά με την τουριστική κίνηση τις πρώτες μέρες από το άνοιγμα, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι η οικονομική κίνηση είναι υποτονική αλλά τα μηνύματα αισιόδοξα. «Η οικονομική κίνηση είναι υποτονική. Δεν μπορεί κανένας να περιμένει αυτή τη στιγμή την κίνηση να αυξηθεί. Είναι οι πιο αναγνωριστικές πρώτες εβδομάδες αυτές, ο κόσμος δεν είναι σίγουρος τι να περιμένει, πώς θα είναι οι διαδικασίες. Έρχονται οι πρώτοι και αυτοί οι πρώτοι είναι που θα μεταφέρουν το μήνυμα των ζητημάτων. Μιλώντας με επιχειρηματίες του χώρου και προσπαθώντας να δούμε ένα κλίμα, βλέπουμε ότι όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι με την ελληνική φιλοξενία. Δηλαδή έρχονται μετά από καιρό, θεωρούν ότι τα πράγματα είναι σε γενικές γραμμές οργανωμένα, υπάρχει ένα σχετικό κλίμα ευφορίας στους πρώτους που έχουν έρθει στη χώρα μας», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα