Θεοχαρόπουλος: Εκλογές θα γίνουν όταν η ήττα είναι μικρή για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία, όπως διακηρύσσει ο κ. Τσίπρας. Οι εκλογές θα γίνουν όταν εκτιμήσει ότι θα πετύχει τη μικρότερη δυνατή ήττα. Θα προχωρήσει είτε αιφνιδιαστικά σε εκλογές στην αρχή του νέου έτους είτε σε τριπλές εκλογές τον Μάιο με στόχο να προκαλέσει σύγχυση» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξη του. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος συμπλήρωσε πως «σε κάθε περίπτωση, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα. Καθημερινά εξειδικεύουμε το πρόγραμμά μας ενώ η επιτροπή ψηφοδελτίων καταρτίζει τις λίστες υποψηφίων. Για να πετύχουμε την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε εκλογές αρχές του έτους με στόχο να πετάξει την “καυτή πατάτα” του Σκοπιανού στον κ. Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως αυτός είναι «να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και να μην υπάρξει ένας νέος αδιέξοδος δικομματισμός». «Εάν είμαστε μέσα στις πρώτες τρεις δυνάμεις και πάρουμε διερευνητική εντολή, θα καταθέσουμε τη δική μας προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης με στόχο την εθνική συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα. Την τελική μετεκλογική μας στάση πρέπει να την αποφασίσει, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, η βάση όλου του φορέα με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αυτό προβλέπεται και στο καταστατικό του Κινήματος Αλλαγής, ως μία από τις καινοτομίες που ψήφισε το Συνέδριό μας στο πλαίσιο και της εμπειρίας των ευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων. Γιατί οφείλουμε να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες δημοκρατικές πρακτικές, με τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά από την βάση» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης