ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ “Και θα τον συναντήσω και δεν θα μπω στην κυβέρνηση”

Φουλ πρόγραμμα  για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού στις 4 το απόγευμα θα μεταβεί στο Μαξίμου, όπου είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα με θέμα την πρόταση νόμου του Ποταμιού από το 2016, την οποία κατέθεσε εκ νέου η Σεβαστουπόλεως την προηγούμενη εβδομάδα. Το Ποτάμι με την πρότασή του ζητά τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετέχουν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι αρχηγοί των τριών σωμάτων του στρατού και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετικές Ειδήσεις

Λόγω της πρεμούρας του Αλέξη Τσίπρα προκλήθηκε αναστάτωση στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεπαν πως ο κ. Θεοδωράκης θα αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση. Σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του Ποταμιού με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ανέφερε: «Λοιπόν. Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους; Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν» .

Κριτική

Νωρίτερα ο κ. Θεοδωράκης μετείχε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Εκεί ασκήθηκε κριτική από τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία τόνισαν πως κακώς γίνεται αυτή τη συνάντηση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού απέρριψε την κριτική, επιμένοντας στις θέσεις του. Επί της συνεδριακής ατζέντας η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε δύο σενάρια για τη συγκρότηση των οργάνων. Το πρώτο προβλέπει εκλογή με ρήτρα εκπροσώπησης 5%- 7% για κάθε συνιστώσα και το δεύτερο ομόφωνη συνθετική απόφαση για μεταβατική Κεντρική Επιτροπή.
Το θέμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη των επιτελών των έξι πολιτικών που αποτελούν το πολιτικό συμβούλιο. Ο κ. Θεοδωράκης διαφωνεί και σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εκλογή. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε εκλογή, αλλά με προσυμφωνημένα ποσοστά για το κάθε κόμμα που συμμετέχει στο νέο φορέα.
Πάντως πέραν των εσωτερικών προβλημάτων που υπάρχουν στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ασφυκτιά και να μην έχει «χημεία» με το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες δυνάμεις αυτού του χώρου, όλοι εκτιμούν πως το ιδρυτικό συνέδριο θα έχει μεγάλη επιτυχία. Ήδη η κα Γεννηματά σε τηλεοπτική της συνέντευξη απέδωσε την πρόσκληση του κ. Τσίπρα στον κ. Θεοδωράκη σε απόπειρα εκμετάλλευσης της καλής πρόθεσης που δείχνει η αντιπολίτευση για εθνική συνεννόηση. Μάλιστα η κυρία Γεννηματά είπε ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει ρομαντικές απόψεις για ορισμένα θέματα.
Ως προς την κοινή προοπτική της με τον επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «εμείς θα τα βρούμε πώς θα προχωρήσουμε», προσθέτοντας ότι «ο Σταύρος είναι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, προχωράμε μαζί με τις διαφωνίες μας, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι ρεζέρβα του Τσίπρα. Αν ήθελε να είναι με τον κ. Τσίπρα θα ήταν πολύ καιρό».

Διαβάστε επίσης