Θεοδωράκης: Καμία συμμετοχή στα παιχνίδια εντυπώσεων με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

«Η ψήφος στο Ποτάμι θα είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου

«Η ψήφος στο Ποτάμι θα είναι ένα βροντερό «όχι» σε μία φοβική Ευρώπη. Η ψήφος για το Ποτάμι είναι ψήφος για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρα το πλέον φιλοευρωπαϊκό κόμμα» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Στόχος του Ποταμιού είναι να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους να ψηφίσουν στις εκλογές γιατί «η επόμενη Ευρωβουλή θα κρίνει εάν θα πάμε προς μία ανοικτή και πιο ενωμένη Ευρώπη και τελικά αν θα επικρατήσουν οι καταστροφικές δυνάμεις του εθνικισμού και του λαϊκισμού ή όχι» είπε.

Το Ποτάμι έχει και κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς

Αναφερόμενος στη Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «το Ποτάμι έχει μέσα του και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε «Κεντροαριστερούς» και ανθρώπους που θα αποκαλούσαμε «Κεντροδεξιούς». Όμως το σημαντικότερο για όλους είναι ότι το Ποτάμι εκφράζει μια σύγχρονη αντίληψη της πολιτικής που θέλει λύσεις και όχι ιδεολογικές παλινδρομήσεις» και πρόσθεσε «δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια εντυπώσεων, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε επί τέσσερα σχεδόν χρόνια με την ακροδεξιά, ούτε με το ΚΙΝΑΛ που επιστρέφει στις γνωστές πρακτικές του παλαιοκομματισμού. Υπό αυτήν την έννοια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μετέχουμε σε οποιονδήποτε διάλογο με τα παραπάνω κόμματα, αν είναι αυτά που εσείς προσδιορίζεται ως Κεντροαριστερά».

Αυτόνομο Ποτάμι στις εκλογές – Ναι σε μετεκλογική συνεργασία με τον νικητή

Τέλος, για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το αν το Ποτάμι θα κατεβεί αυτόνομο στις εθνικές εκλογές είπε «Προφανώς! Το Ποτάμι θα παραμείνει μια ανόθευτη κεντρώα, προοδευτική, τολμηρή φωνή στη χώρα. Οποιαδήποτε προεκλογική συνεργασία θα ήταν σαν να εγκαταλείπουμε τους ανθρώπους που στηρίζουν το Ποτάμι» και υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσουν να συνεργασθούν με όποιον κερδίσει τις εκλογές. «Δε μετέχουμε στις εκλογές για να καταγγέλλουμε και να κουνάμε το δάχτυλο, θέλουμε να μετέχουμε ενεργά στη λήψη αποφάσεων» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα