Θεοδωρίδης: “Πιθανός ο αποκλεισμός Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Champions League»

Με δηλώσεις του στη Marca, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, επιβεβαίωσε πως είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Champions League, λόγω European Super League.

«Είναι πιθανός ο αποκλεισμός, αν δεν σεβαστούν τους κανονισμούς, μπορεί να αποκλειστούν, είναι στο χέρι τους. Όλες οι άλλες ομάδες αποδέχτηκαν τα όσα είπαμε. Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα είναι μια προσωπική απόφαση που θα αφορά τον πρόεδρο της UEFA ή τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην Ομοσπονδία έχουν διαχωρίσει την εξουσία των εκτελεστικών και της ηγεσίας με εκείνη των πειθαρχικών. Δεν μπορούμε να τους επηρεάσουμε εγώ ή ο πρόεδρος. Κι επίσης, για την UEFA όλες οι ομάδες είναι ίσες, αν παραβίασαν τους κανονισμούς, θα δεχτούν τις συνέπειες. Ασφαλώς θα έχουν το δικαίωμα να καταφύγουν στο CAS αν θέλουν» τόνισε ο γ.γ. της UEFA.

«Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, κανένας δεν θα… πληρώσει το τίμημα για την απληστία της European Super League. Όλοι τους θα μπορούν να παίξουν στο Euro. Ο εν λόγω θεσμός, που έρχεται, θα είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου.

Μου είναι αδύνατον να σχολιάσω το αν οι “12” της Super League παραμένουν μέλη της, καθώς πρόκειται για ιδιωτικά συμφωνητικά, για τα οποία η UEFA αδυνατεί να επέμβει. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι εννέα ομάδες κατάλαβαν το λάθος τους και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης» κατέληξε ο Θ.Θεοδωρίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα