Θεοδωρίδου: Ηπιότερες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης

Έχουν ήδη εμβολιαστεί 120.000 πολίτες με την αναμνηστική δόση

Η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τους εμβολιασμούς και ευχήθηκε καλή ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς από σήμερα γίνονται με φυσική παρουσία τα μαθήματα σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Τι είπε για την τρίτη δόση εμβολίου ;

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην τρίτη δόση εμβολίου, η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται (σ.σ. σε υγειονομικούς και ανοσοκατασταλμένους) ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά και οι άνω των 65 ετών, αλλά και οι άνω των 50 ετών. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τους 120.000 και συνεχίζονται εντατικά.

Επίσης, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι: «η τρίτη δόση χορηγείται για ενίσχυση και πιο μακρά διάρκεια προστασίας».

Και πρόσθεσε, πως οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι λιγότερες και ηπιότερες σε σχέση με αυτές της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Τέλος η κα. Θεοδωρίδου, μίλησε για μια κρυφή και επώδυνη πανδημία που αναδεικνύεται από μελέτες με τίτλο «η ορφάνια από την covid». Σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει το γονιό του. Χιλιάδες παιδιά θα φέρουν το τραύμα απώλειας των γονιών τους και αυτό υπογραμμίζει την ανάγκη της πρόληψης και την διατήρηση της ψυχικής τους υγείας, είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε δε για άλλη μια φορά στη σημασία του εμβολιασμού και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα