Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό και τη γρίπη ειναι αναγκαίος

Παρελήφθησαν τα νέα εμβόλια της Ρfizer για τα παιδιά - Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για τη διανομή τους

Ενημέρωση για τα νέα εμβόλια του κορωνοϊού πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου. Η ενημέρωση γίνεται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Το χαμηλό τείχος ανοσίας των ηλικιωμένων μόνο προβληματισμό και αγωνία δημιουργεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μόλις 1 στους 4 πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων έχει θωρακιστεί με τις απαραίτητες αναμνηστικές δόσεις (23,3% στην Ελλάδα με μ.ο της ΕΕ στο 18,8%).

Παρακολουθήστε την ενημέρωση

 

Η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μελέτη του Nature σύμφωνα με τα οποία τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και μεταλλάξεις που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ οι νέες παραλλαγές δεν είναι νέος ιός αλλά ένα τμήμα της μετάλλαξης Omicron. Δεν είναι αιτία να αναβαθμιστεί η αξία τους σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας.

Τα κρούσματα στα παιδιά με covid αυξήθηκαν λόγω της παραλλαγής Ομικρον. Και στην χώρα μας είχαμε ανάλογη αύξηση.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα δεδομένα και εισηγείται τον εμβολιασμό για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανασοκαταστολή.

Ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό και τη γρίπη είναι αναγκαίος. Δεν αναμένονται νέα εμβόλια για τις παραλλαγές.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους από την πλευρά του είπε ότι παραλάβαμε εμβόλια της Pfizer για τα παιδιά και το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί πως θα γίνει η διανομή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα