Θεοδωρικάκος: «Αμετάκλητη απόφαση για κάθαρση στην Αστυνομία παρά τις τις σκευωρίες»

Μεθοδευμένη επίθεση βλέπει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πίσω από τις κατηγορίες σε βάρος της οικογένειάς του

«Η κάθαρση στην Αστυνομία για εμάς είναι προτεραιότητα, στην πράξη, όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε επίσημη δήλωσή του, την Τρίτη, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για επικοινωνία και συναλλαγές ποινικών με ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και την υπόθεση με ναρκωτικά που εμπλέκει και τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Αμετάκλητη απόφαση να συνεχίσουμε την κάθαρση στην Αστυνομία παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.» τονίζει.

Μάλιστα, στη σύντομη δήλωσή του ο υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στον πρώην Διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου που όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς».
Υπενθυμίζεται ότι μετά την σοβαρή αποκάλυψη του Βήματος για επικοινωνία ποινικών με αξιωματικούς η Αστυνομία είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για έλλειψη γνώσης του θέματος, την οποία ανακοίνωση αναγκάστηκε μετά να «διορθώσει».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού

«Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη.

Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας.

Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε ».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα