Θεοδωρικάκος: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τις εξελίξεις στη χώρα μας

Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά

«Είμαστε 25 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Είναι πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στη χώρα. Ο στόχος μας είναι να σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ είπε ότι στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ενισχυθεί αποφασιστικά, να είναι η πρώτη πολιτική δύναμη και να ηττηθεί με όσο το δυνατόν πιο χαμηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα είπε ότι για τις περιφερειακές εκλογές «θέλουμε να μην υπάρξει αν είναι δυνατόν ούτε μία περιφέρεια που θα κερδίσει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και να ηττηθεί και στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας».

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Θυμίζω ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με 3,5-4 μονάδες διαφορά και το ίδιο βράδυ ο κ. Τσίπρας είπε ‘φύγετε’. Το είπε ακριβώς έτσι», συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή.

Ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε ποσοστά: «Δεν θα μπω σε αριθμητικές λογικές. Απόψε δεν κάνω ούτε στατιστική, ούτε είμαι ουδέτερος αναλυτής. Θα αποφύγω να κάνω προβλέψεις. Οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι για την πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας τρέμει τις βουλευτικές αλλαγές αλλά το αποτέλεσμα της κάλπης στις 26 Μαΐου θα είναι πολύ σκληρό για αυτόν».

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών σε σχέση με την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως κάθε χώρα είναι μια διαφορετική περίπτωση.

Και πρόσθεσε: «Όλοι θυμούνται τον Τσίπρα αγκαλιά με τον κ. Ιγκλέσιας, τον αρχηγό των Podemos και είδαν Έλληνα πρωθυπουργό σήμερα να έχει ξεχάσει ότι το αδερφό του κόμμα είναι οι Podemos. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας κάνει τουλούμπες. Αυτή είναι η βασική του πολιτική συμπεριφορά. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει μετακινηθεί προς τα πουθενά. Είναι ένας τακτικιστής. Είναι έτοιμος να κάνει οποιαδήποτε πολιτική μεταβολή προκειμένου είτε να παραμείνει στην εξουσία είτε να παραμείνει έστω για λίγοι καιρό στην εξουσία. Είναι ο ορισμός του ψέματος, της αναξιοπιστίας και της κωλοτούμπας».

Επίσης είπε ότι ο  Αλέξης Τσίπρας δημιούργησε τρεις διαιρετικές τομές. Το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το παλιό και το νέο και τους καθαρούς εναντίον των διεφθαρμένων.

«Πρόλαβε σε 4 χρόνια να κατηγορηθεί για σκανδαλώδεις υποθέσεις με πιο πρόσφατη την υπόθεση ΔΕΠΑ-Πετσίτη για την οποία ο κ.Παππάς δεν απαντά. Αυτές οι τρεις διαιρετικές τομές δεν υπάρχουν και αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα χωρίς ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πετύχει τη διεύρυνση της ΝΔ, διατηρώντας την απόλυτη ενότητά της. Η ΝΔ είναι η παράταξη του μέτρου και της λογικής από τις παρυφές του άκρο δεξιού μέχρι την αριστερά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον συμπλήρωσε: «Σήμερα υπάρχει η φασίζουσα ρητορική  του μίσους και του κοινωνικού ρατσισμού την οποία εκπροσωπεί ο κ. Πολάκης ο οποίος κατάφερε να επιτεθεί με τον πιο απάνθρωπο, απαξιωτικό και απολίτιστο τρόπο απέναντι σε ένα νέο επιστήμονα».

Ειδικά για τον αναπληρωτή υπουργό υγείας είπε ότι αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε με όλους τους τρόπους να δείξει τη στρατηγική του επιλογή για απόλυτη ταύτιση με τον κ. Πολάκη. Είπε ότι θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. Θα τιμωρηθεί και για αυτό στις 26 Μαίου», συνέχισε.

Κληθείς να σχολιάσει τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τους κομμουνιστές υπογράμμισε: «Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει και συσπειρώνει τους Έλληνες ανεξάρτητα από την πολιτική τους διαδρομή και προέλευση. Οι άνθρωποι στη χώρα αυτή που γεννήθηκε η Δημοκρατία έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν».

Πρόσθεσε επ’αυτού ότι στις επόμενες εκλογές θα στηρίξουν τη ΝΔ και χιλιάδες άνθρωποι που στο παρελθόν ήταν στην αριστερά ή την κεντροαριστέρα, που δεν ήταν παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή ο κ. Θεοδωρικάκος αναρωτήθηκε: «Κάποιος δεν πρέπει να απαντήσει πως τα κατάφερε η υποτιθέμενη κυβέρνηση της αριστεράς 4 χρόνια τώρα να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής;». Και πρόσθεσε: «Αναξιόπιστες πολιτικές ενισχύουν την ακροδεξιά. Ο καλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα λέγεται Αλέξης Τσίπρας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε επίσης ότι βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς που θα προσελκύσει επενδύσεις οι οποίες θα φέρουν καινούργιες δουλειές, χωρίς τις οποίες η χώρα – τόνισε – δεν μπορεί να προχωρήσει.

«Οι νέοι και οι άνεργοι έχουν να ελπίζουν από μια αυριανή κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένα θέμα να κοπούν τα επιδόματα ανεργίας. Πρόκειται για fake news που παράγουν τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση.

Διαβάστε επίσης