Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι κάτοικοι στην Κω

«Ανακοινώνω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο» είπε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος

Στην Κω έφτασε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κατοίκους να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή.

«Χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι στην Κω ένα νησί που αγαπώ ιδιαίτερα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του, ανακοινώνοντας παράλληλα την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

“Ανακοινώνω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο” είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος.

Νέο νοσοκομείο στην Κω

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Κω, μίλησε για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στο νησί.

Όπως δήλωσε, σύμφωνα με το kosnews24.gr,  η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει το νοσοκομείο που της αξίζει, στο χώρο που υπέδειξε το δημοτικό Συμβούλιο της Κω. Το νοσοκομείο της Κω θα μοιάζει με αυτό της Λευκάδας συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ ο δήμαρχος της Κω τον ευχαρίστησε εκ μέρους του λαού του νησιού.

«Κάναμε χθες εκτεταμένη σύσκεψη και αποτελεί μονόδρομο η ανέγερση του νέου νοσοκομείου, καθώς το υφιστάμενο έχει φτάσει στα όριά του. Βλέποντας ότι αυξάνονται οι ανάγκες του νησιού, θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα συμπράξουμε με την περιφέρεια για την απαραίτητη χρηματοδότηση και το συντομότερο δυνατό θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο όπως αυτό της Λευκάδας που αποτελεί πρότυπο»  είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα και η στελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου στο οποίο υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι με  απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Κω προτείνει για την ανέγερση του νοσοκομείου έκταση στην περιοχή Λινοπότη.

Στη συνέχεια  ο Πρωθυπουργός έδωσε το λόγο στους αρμόδιους υπουργούς για να εξιδικεύσουν. Ο Υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την ανέγερση του νοσοκομείου  από πόρους Περιφέρειας, Ταμείου ανάκαμψης Έσπα και από πόρους του Υπουργείου Υγείας. Όπως δήλωσε  θα ξεκινήσουν αμέσως  οι μελέτες και σε συνεργασία με την περιφέρεια και το Δήμο θα γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η ανέγερση του νέου νοσοκομείου στο νησί. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε γίνεται προσπάθεια  ώστε να στελεχωθεί το υπάρχον νοσοκομείο και με τη σύμπραξη ιδιωτών ιατρών.

Σε Ψέριμο και Αστυπάλαια με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια συνέχεια θα επισκεφθεί την Ψέριμο, ενώ αργότερα θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει εκ νέου μηνύματα προς την γειτονική χώρα μετά τις τουρκικές προκλήσεις.

Η Αθήνα πάντως, δεν ακολουθεί την Άγκυρα στον δρόμο της όξυνσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Αντιδρά με ψυχραιμία σε όλο το φάσμα των προκλήσεων, έχοντας στο πλευρό της την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα