Θεσσαλονίκη: 15μηνη φυλάκιση σε 31χρονο για κορωνο – γλέντι αρραβώνων

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν και τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία

Ένας 31χρονος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 15μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς είχε συλληφθεί για το γλέντι αρραβώνων στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, διότι είχε παραβιάσει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όλα συνέβησαν όταν αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο ύστερα από καταγγελία και διαπίστωσαν ότι εκτός από τον ίδιο, που είναι ο γαμπρός, υπήρχαν άλλα 15 άτομα, συγγενείς των μελλόνυμφων ενώ ο μουσικός που έπαιζε κλαρίνο είχε προλάβει να εξαφανιστεί.

Ο κατηγορούμενος είπε πως γνώριζε τις απαγορεύσεις που ισχύσουν λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά από καιρό είχε κάνει τις ετοιμασίες για το γλέντι. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για παραβίαση των μέτρων διάδοσης μολυσματικών ασθενειών και εκτός από την ποινή των 15 μηνών του επέβαλε χρηματική ποινή 200 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ, ανά ημέρα.

Επιπλέον, εις βάρος του επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ σε καθέναν από τους 15 καλεσμένους πρόστιμο 300 ευρώ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα