Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για σχολείο που δεν είχε αυλόπορτα – “Κλειδωμένα” τα νήπια στην τάξη

 Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τις εικόνες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το παράρτημα του  34ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου.  Μικρά παιδιά ξεκίνησαν να κάνουν μάθημα σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο σε ένα κτήριο χωρίς αυλόπορτα. Μάλιστα, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς την πέρασαν “κλειδωμένα” μέσα στην τάξη, καθώς το σχολείο τους δεν έχει εξωτερική πόρτα.

Οι κατά τα άλλα νεοσύστατες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου που δείχνουν προχειρότητα,  δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας, ενώ πολλά σημεία είναι άκρως επικίνδυνα  για τη σωματική  ακεραιότητα των παιδιών.

Η εικόνα που αντίκρισαν χθες οι γονείς που συνόδευσαν εκεί τα παιδιά τους  προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, από απόγνωση έως οργή.

Είναι χαρακτηριστικό πως χθες (13/9), πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια των διδασκαλικών ωρών «κλειδωμένα» στο εσωτερικό του προκάτ κτηρίου που κατασκευάστηκε και ξεκίνησε άρον-άρον τη λειτουργία του, προκειμένου να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει συνολικά η περιοχή του Ευόσμου, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr.

Στο σχολείο δεν έχει τοποθετηθεί αυλόπορτα, καλώδια κρέμονται από τσιμεντοκατασκευές, η περίφραξη δεν έχει ολοκληρωθεί, αιχμηρά συρματοπλέγματα περιμετρικά του προαυλίου εξέχουν με κίνδυνο τραυματισμού, ανολοκλήρωτες υδραυλικές εγκαταστάσεις πετιούνται ξαφνικά από το υπέδαφος μέσα από λακκούβες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα