Θεσσαλονίκη: Δύο νεκρές μοναχές και ακόμη δύο νοσηλεύονται στη ΜΕΘ από κορωνοϊό

Στη διάψευση της πληροφορίας ότι τρεις μοναχές χριστιανικής αδελφότητας στη Θεσσαλονίκη έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού προχωρά ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αδελφότητας.

Οπως διευκρινίζει στο GRTimes, ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης δύο μοναχές έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Πρόκειται για μία 82χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του ιού στις 6 Οκτωβρίου στην εντατική του νοσοκομείου Σερρών, μετά από νοσηλεία στο «Παπανικολάου» και μία 63χρονη που πέθανε χθες, Πέμπτη.

Η 63χρονη, σύμφωνα με τον κ. Ταγαράκη, νόσησε πριν 18 ημέρες και δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα για αρκετές ημέρες. Εχθές, Πέμπτη, ανέβασε 38 πυρετό και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα, ωστόσο, κατέληξε. Την ίδια ώρα, δύο γυναίκες νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», έχοντας βαριά συμπτώματα.

Ο κ. Ταγαράκης υπογράμμισε ότι η αδελφότητα δεν αποτελεί «άντρο αντιεμβολιαστών» καθώς αρκετές αδελφές είναι εμβολιασμένες και πως τα μέλη της αδελφότητας δεν είναι αρνητές του κορωνοϊού. Όπως είπε, από την πρώτη μέρα όσες αδελφές νόσησαν δηλώθηκαν αρμοδίως στον ΕΟΔΥ και τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα απομόνωσης. Επιπλέον, οι αδελφές παρακολουθούνται καθημερινά από γιατρό ενώ όσες χρειάστηκε να διακομιστούν για νοσηλεία σε νοσοκομεία, διακομίστηκαν αμέσως και χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Όχι μόνο δεν είναι αρνήτριες, αλλά αντίθετα εξ όσων ενημερώθηκα, αρκετές αδελφές έχουν εμβολιαστεί και όλες τηρούσαν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, αλλά δυστυχώς κάποιες νόσησαν, όπως καθημερινά πολλοί άλλοι συμπολίτες μας», τόνισε.

Αναφορικά με την τρίτη γυναίκα που φέρεται να είχε νοσήσει από κορωνοϊό και κατέληξε, ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης διευκρίνισε ότι πέθανε από σοβαρά προβλήματα υγείας και έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. «Δεν αρνούνται ούτε να πάνε στο νοσοκομείο, ούτε αρνούνται να δεχθούν θεραπεία», είπε, προσθέτοντας ότι εντός της αδελφότητας υπάρχει αδελφή που είναι ιατρός συνταξιούχος και νοσηλεύτρια, ενώ καθημερινά πηγαίνει εξωτερικός γιατρός και για όσες γυναίκες κρίθηκε ότι χρειάζονται περαιτέρω ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο.

Σχετικά με τη συνεργασία της Μονής με τον ΕΟΔΥ, ο κ. Ταγαράκης εξήγησε ότι δεν υπήρξε άρνηση από τις αδελφές, υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός δεν επικοινώνησε μαζί τους, ενώ εκείνες το επιθυμούσαν προκειμένου να λάβουν σχετικές οδηγίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα