Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και συμπλοκές με την αστυνομία στο ΑΠΘ (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ - Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές - Πληροφορίες για βανδαλισμούς

Επεισόδια με συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομία και φοιτητές είχαμε το πρωί της Δευτέρας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Νωρίτερα το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε “ντου¨” στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, καθώς ήταν υπό κατάληψη από φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν και βανδαλισμοί μέσα στην Πρυτανεία.

Την κατάληψη πραγματοποίησαν από το πρωί μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που ανήκουν σε ελευθεριακά σχήματα και στο σχήμα των ΕΑΑΚ, από τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών.

Μέσα στο κτίριο βρίσκονται άτομα που αρνούνται να αποχωρήσουν και ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Στη συνέχεια, ο πρύτανης του ΑΠΘ επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα γεγονότα από το πρωί και για την παρεμπόδιση των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασίας τους. «Η προστασία της εργασίας συνιστά συνταγματική επιταγή, όπως και η ελευθερία στη διδασκαλία. Η προσήλωσή μας στη νομιμότητα και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Η απεργία είναι σεβαστή, όπως και κάθε ειρηνική διαμαρτυρία. Αυτά είναι κατακτήσεις της Δημοκρατίας και είναι απόλυτα σεβαστά και πλήρως κατοχυρωμένα εντός του Πανεπιστημίου, όπως και οπουδήποτε αλλού στη χώρα. Όμως η βία και η απειλή χρήσης βίας, όπως και φθορά δημόσιας περιουσίας για την προώθηση οιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, ακόμη και των πιο δίκαιων, δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα