Θεσσαλονίκη: Φωτιά στον Βαθύλακκο Χαλκηδόνας – Άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών και εναέριων μέσων

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες ή υποδομές

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) στην περιοχή Βαθύλακκος της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 25 πυροσβέστες, 9 οχήματα, εθελοντές, καθώς και 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο να συνδράμουν από αέρος. Παράλληλα, υδροφόρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενισχύουν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας drone με οπτικές και θερμικές κάμερες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την πυρκαγιά δεν απειλούνται κατοικίες ή κρίσιμες υποδομές.

Στην περιοχή έχει μεταβεί και το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Θεσσαλονίκης, το οποίο διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα