Θεσσαλονίκη: Με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι οδηγοί το 2019

Επικίνδυνες παραβάσεις που ξεπέρασαν τις 17.000 κατέγραψε η αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας για την περσινή χρονιά αλλά και τροχαία που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες άτομα

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι και παίζοντας κορώνα γράμματα τη ζωή τους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ήταν οι οδηγοί για το 2019, όπως δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας.

Διαπιστώθηκαν συνολικά 17.382 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα αυτές να βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα των επικίνδυνων παραβάσεων για το έτος 2019.

Χωρίς κράνος οι οδηγοί στη Θεσσαλονίκη

Δεύτερη στη λίστα των επικίνδυνων παραβάσεων «που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, καθώς και αυτών που επιτείνουν τις συνέπειές του», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Τροχαίας είναι η μη χρήση κράνους, για την οποία βεβαιώθηκαν 1.945 παραβάσεις. Παράλληλα διαπιστώθηκε σε 682 περιπτώσεις κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ σε 2.126 περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις μέθης οδηγών, μάλιστα για τους 21 από αυτούς εφαρμόστηκε αυτόφωρη διαδικασία.

57 οι νεκροί από τα τροχαία στη Θεσσαλονίκη

Από τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς 57 άνθρωποι, βαριά τραυματίστηκαν 39 άτομα και ελαφρά 1.778.

Από συνεργείο εξειδικευμένων ελέγχων, σε φορτηγά και λεωφορεία βεβαιώθηκαν 32.233 παραβάσεις διάφορων ειδών και κατηγοριών (όπως για υπέρβαρο φορτίο, έλλειψη ανακλαστήρων, κακή κατάσταση ελαστικών κ.α.). Σε στοχευμένους δε ελέγχους για φορτηγά που φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης-παραποίησης δεδομένων ταχογράφου, εντοπίσθηκαν συνολικά 153 οχήματα και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές σε βάρος των οδηγών τους και των ιδιοκτητριών εταιρειών.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, πέρα από τους συστηματικούς ελέγχους και τις εξορμήσεις κλιμακίων, έδωσε έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή. Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία παρακολούθησαν 21.571 μαθητές και 1.000 επιμορφώθηκαν σε πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής ενώ διανεμήθηκαν 36.000 ενημερωτικά φυλλάδια, με συμβουλές προς τους μαθητές για την ασφαλή μετακίνησή τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα