Θεσσαλονίκη: Πιθανώς και δεύτερο κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Υγειονομικός συναγερμός στην συμπρωτεύουσα - Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ για την ιχνηλάτηση των επαφών του 36χρονου ιερέα

Υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει εδώ και δύο 24ωρα στη Θεσσαλονίκη, μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού σε 36χρονο διάκονο.

Την ίδια ώρα, για τον λόγο αυτό αρμόδιες αρχές της πόλης και ο ΕΟΔΥ διεξάγουν σαρωτικούς ελέγχους για να ιχνηλατήσουν τις επαφές του 36χρονου ιερέα της Μητρόπολης Νεαπόλεως, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μετείχε σε θεία λειτουργία, αλλά και σε θεία κοινωνία.

Ο φόβος που ελλοχεύει για τους υγειονομικούς είναι ότι πιθανώς να υπάρχει και δεύτερο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Μάλιστα, με κορωνοϊό σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαγνωστεί και ιερέας του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, στην περιοχή του Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται σήμερα στον χώρο της εκκλησίας προκειμένου να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr ο ιερέας-στενή επαφή του 36χρονου διακόνου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό για πρώτη φορά στις 7 Ιανουαρίου και πριν από δύο ημέρες έδωσε δείγμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Ήδη, έχουν απομονωθεί επαφές των ιερωμένων της μητρόπολης, καθώς και πιστοί που μετείχαν στο μυστήριο της θείας κοινωνίας και η εν λόγω διαδικασία κρίθηκε σκόπιμη καθώς η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητάς της.

Από χθες στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας

Να σημειωθεί ότι μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νέα μετάλλαξης του κορωνοϊού, στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες Κυριακή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ σύμφωνα με τον πρώτο θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι, με μοριακά τεστ και rapid test στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους για προσοχή και τήρηση των μέτρων. «Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουν αυτή τη στιγμή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα