Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες χούλιγκαν – «Πάμε και τους χτυπάμε όλοι μαζί»

«Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά ακόμα κι αν μπούμε φυλακή», λέει ένας οπαδός

Συγκλονίστηκες είναι οι μαρτυρίες χούλιγκαν για την δράση τους και τη λογική πίσω από τις συμπλοκές οπαδών αθλητικών ομάδων.

Δύο φανατικοί οπαδοί μιλούν αποκλειστικά στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τον τρόπο δράσης τους.

Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

«Πρέπει να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη και τις περιοχές. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Τίποτα άλλο. Είτε θα είναι φυλάκιση η ποινή, είτε πρόστιμο, πρέπει να είναι ψηλά» λέει με κυνικότητα χούλιγκαν προσπαθώντας να «δικαιολογήσει» τις επιθέσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης.

«Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι με την κοπέλα του, ούτε για αστείο… Αλλά αν είναι πολλά άτομα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, όπου και αν είναι» λέει ένας άλλος οπαδός στην κάμερα.

Και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος. Αν δω κάποιον με μπλούζα άλλης ομάδας πάω και του τη ζητάω και αν αρνηθεί τον χτυπάω αναγκαστικά. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος. Είναι λάθος αλλά έτσι είναι αυτά».

Πότε σταματά όλο αυτό; «Σταματά όταν ο άλλος πέσει κάτω ή όταν φύγουν οι άλλοι» αναφέρει κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και παραδέχεται πως: «Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα και ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον σύνδεσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα