Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από 150 άτομα για το Πολυτεχνείο

Ένταση και στην συμπρωτεύουσα όπου μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προσπάθησαν να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο - Κλειστή η Τσιμισκή

Ένταση επικρατεί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, έχουν εγκλωβίσει διαδηλωτές και διενεργούν ελέγχους.

Νωρίτερα, περίπου 150 μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Δείτε Live εικόνα

Εκεί γίνονται έλεγχοι και βεβαιώνονται παραβάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Έχουν γίνει τουλάχιστον 10 προσαγωγές, ενώ κάποια άτομα οδηγούνται οικειοθελώς προς τους αστυνομικούς για να προσαχθούν. Η αστυνομία απέσπασε τα πανό και τα πλακάτ από τους συγκεντρωμένους.

Στο σημείο και στους γύρω δρόμους, κυρίως επί της οδού Αγίας Σοφίας είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας και γίνονται και εκεί έλεγχοι ατόμων.

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα η Τσιμισκή είναι κλειστή.

 

Πηγή: GRTimes.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα