Θύμα υποκλοπών και ο Πάπας, σύμφωνα με ιταλικό περιοδικό

Ούτε ο Πάπας Φραγκίσκος γλίτωσε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Panorama, παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες.
Σχετικές Ειδήσεις
Το περιοδικό, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, αναφέρει πως η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κονκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο, που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Αργεντινού ποντίφικα.
Άρα, αναφέρει το περιοδικό, πιθανόν ετέθη υπό παρακολούθηση και ο ξενώνας των ανώτατων κληρικών Σάντα Μάρτα, στον οποίο διαμένουν κατά παράδοση οι καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του Kονκλάβιου.
Αναφορικά με τον Πάπα Φραγκίσκο, το Panorama υποστηρίζει πως είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από το 2005, όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Βατικανού εμφανίστηκε μάλλον καθησυχαστικός. «Δεν προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε», είπε ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης