Θήβα: Κατάσχεται η περιουσία του 54χρονου που με αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς του μικρού κοριτσιού

Την κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του 54χρονου αποφάσισε το δικαστήριο, του οποίου η αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε σοβαρά την 8χρονη Αλεξία  ανήμερα του Πάσχα,  ενώ εκείνη έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στη Θήβα,.

Οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του 54χρονου, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, μέτρα που εκδικάστηκαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου, ο οποίος φέρεται να τραυμάτισε με «αδέσποτη» σφαίρα το μικρό κοριτσάκι, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του στο απέναντι χωριό.

Τι αναφέρεται στην απόφαση

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Tο περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Όπως αναφέρει το star.gr, το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του, να την αλλοιώσει και γενικά να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία, οδηγούν τις δικαστικές αρχές στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής. ‘Έτσι λοιπόν, έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας της Αλεξίας και θα γίνει συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κατηγορούμενου.

Τονίζεται δε, πως «μέχρι και σήμερα δεν έχει έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση». Υπενθυμίζεται πως η μικρή Αλεξία μπορεί να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή.

Πριν λίγες ημέρες, η μητέρα της 8χρονης μίλησε στο Star, για τον Γολγοθά που περνά η οικογένειά της, ενώ αναφέρθηκε στο πόσο έχει αλλάξει η ζωή τους, λέγοντας πως υπάρχουν στιγμές που η 8χρονη αντιδρά όταν της μιλούν.

 

Διαβάστε επίσης