Θλίψη στη Νέα Δημοκρατία: «Έφυγε» πρώην βουλευτής της

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου. Φοίτησε στο Τοσίτσειο – Αρσάκειο σχολείο Αθηνών και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο ευρωπαϊκό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Urbino της Ιταλίας.

Την περίοδο 2003 – 2004 διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών, την περίοδο 2004 – 2009 διετέλεσε γενική γραμματέας ισότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στις εκλογές του 2007 συμπεριλήφθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία, εξελέγη όμως το 2009 ως βουλευτής επικρατείας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο διετέλεσε αναπληρώτρια υπεύθυνη του τομέα πολιτισμού.

Επίσης υπήρξε νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ιδρυτικό μέλος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναίκων, μέλος δ.σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κ.α. Επί σειρά ετών την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Ισότητας καθώς και στις εργασίες διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, Διεθνής Οργάνωση Εργασίας).

Με δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απώλεια της Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Όπως τόνισε, «η Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, υπηρέτησε τον δημόσιο βίο με σοβαρότητα και ευπρέπεια από τις θέσεις της Γενικής Γραμματέως Ισότητας και ως βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. Λειτούργησε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προσφορά στην πατρίδα. Η απώλεια της μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα