Θλίψη στον ελληνικό Αθλητισμό: Πέθανε ο Στράτος Μολυβάς

Από ανακοπή καρδιά σε ηλικία 82 ετών πέθανε δυο μέρες μετά την γιορτή του ο Στράτος Μολυβάς ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ για μία δεκαετία, από το 1987 έως το 1997.

Ο Στράτος Μολυβάς σημάδεψε, με την παρουσία του στον ΣΕΓΑΣ, μία ολόκληρη εποχή. Επί των ημερών του άρχισε η παρατεταμένη «άνοιξη» του ελληνικού στίβου. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών, άνθρωπος του στενού κύκλου του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Μολυβάς διαδέχθηκε στην προεδρία του ΣΕΓΑΣ τον Γιώργο Κατσιμπάρδη. Προσπάθησε και τα κατάφερε να φέρει στον στίβο πολλά παιδιά και ορισμένα από αυτά εξελίχθηκαν ως αθλητές και έφθασαν στο σημείο να γράψουν ιστορία στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό.

Με ενέργειες και κινήσεις του Μολυβά, η Ελλάδα ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Αθήνας, τον Αύγουστο του 1997. Η διοργάνωση αυτή, ωστόσο, σήμανε και την αποχώρησή του από την προεδρία της αρχαιότερης ομοσπονδίας.

Ο Στράτος Μολυβάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη από Μικρασιάτες γονείς. Υπήρξε αθλητής. Σπούδασε στην πολυτεχνική σχολή της Θεσσαλονίκης. Κατάφερε να εκλεγεί στην προεδρεία του ΣΕΓΑΣ και να αφήσει εποχή με καλές και κακές στιγμές. Συνεργάτης του Μολυβά υπήρξε και ο Βασίλης Σεβαστής. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα