Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό: «Έφυγε» ο Νίκι Λάουντα

Βαθιά θλίψη για τον κόσμο του αυτοκινήτου και γενικά ολόκληρη την αθλητική κοινότητα. Στα 70 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Νίκι Λάουντα, ο οποίος άφησε το στίγμα του στη Φόρμουλα 1 και όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Τη θλιβερή είδηση γι’ αυτή την τεράστια μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετάδωσαν τα ξημερώματα τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης και αργότερα επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες ο δοξασμένος πιλότος είχε πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε διαδικασία διάλυσης νεφρού. Η διαδικασία αυτή έμελλε να είναι μοιραία, δεν άντεξε μετά και από τις δύο μεταμοσχεύσεις, στις οποίες είχε υποβληθεί το 1997 και το 2005 και τότε επήλθε ο θάνατός του.

Ο παλιός Αυστριακός πρωταθλητής υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα για την εποχή του. Είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στη Φόρμουλα 1, δύο με την Φεράρι το 1975 και το 1977, καθώς και άλλο ένα με τη ΜακΛάρεν το 1984. Η κόντρα του με τον Τζέιμς Χαντ, κάποτε, είχε γίνει μια υπέροχη ταινία, το περίφημα «Rush», ενώ χαρακτηριστική στιγμή ήταν το ατύχημα στο Νίρμπουγκρινγκ της Γερμανίας το 1976, όταν το αυτοκίνητό του είχε πιάσει φωτιά κι εκείνος κόντεψε να πεθάνει, εξαιτίας εγκαυμάτων στο κεφάλι, τα οποία όμως θεραπεύτηκαν με μεταμοσχεύσεις, με αποτέλεσμα να ζήσει σχεδόν από θαύμα.

Δυστυχώς τώρα, έμελε να κάνει την τελευταία του… στροφή Πήγε να βρει τον Άιρτον Σένα, τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, τον Ζιλ Βιλνέβ και πολλούς ακόμη, που έχουν γράψει την ιστορία τους στο άθλημα που… κόβει την ανάσα.

 

Διαβάστε επίσης