Θρίλερ χωρίς τέλος η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει» για την Αττική – «Αγκάθι» των ειδικών σχολεία και λιανεμπόριο

Σε θρίλερ χωρίς τέλος έχει εξελιχθεί η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα εισηγηθούν για τις «κόκκινες» περιοχές.

Στην πολύωρη συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και συνεχίζεται ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για το Σαββατοκύριακο καθώς και το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται και εκεί να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα, καθώς η πόλη εντάχθηκε στην κατηγορία «κόκκινο» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Η ενημέρωση για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί αφού η επιτροπή καταλήξει σε απόφαση και προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση. Πιθανότατα αυτό θα γίνει στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα, η επιτροπή εξετάζει και επιπλέον στοχευμένα μέτρα για την Αττική, καθώς ένα ολικό lockdown, λόγω και των χαρακτηριστικών της μητροπολιτικότητας, δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι.

 «Αγκάθι» το κλείσιμο των σχολείων

Ωστόσο, «αγκάθι» για τους ειδικούς παραμένει το κλείσιμο των σχολείων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση εκφράζονται διαφωνίες για το αν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον τώρα, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Διαφορετικές όμως απόψεις έχουν ακουστεί και για τη λειτουργία του λιανεμπορίου. Κάποιοι από τους ειδικούς υποστηρίζουν πως θα πρέπει να σταματήσει τόσο το click in shop όσο και το click away. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, που καταθέτουν μέλη της επιτροπής και ζητούν να επιτραπεί το click away.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα