Θρύλος: Κενά στην άμυνα, βάλσαμο ο Μανωλάς

Sports Παρασκήνια

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει τον περίπατό του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εκτός των συνόρων, δεν είναι αυτός που θέλουν οι φίλοι του. Πολλοί περίμεναν πως είχε έλθει η ώρα της υπέρβασης. Ωστόσο, γρήγορα ήλθε ο αποκλεισμός από το χρυσοφόρο

Champions League, ενώ και στη δεύτερη ευκαιρία στο Europa League, η πρώτη θέση χάθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώνονται όχι απλά σε πρόσθετο, αλλά και ιδιαίτερα δύσκολο διπλό παιχνίδι. Η κλήρωση τον έφερε αντίπαλο της Αταλάντα. Της ομάδας που σκοράρει ακατάπαυστα.

Οι πιθανότητες πρόκρισης των Πειραιωτών είναι περιορισμένες. Όχι γιατί απέναντί του θα βρει μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά γιατί η ομάδα του Μπέργκαμο, είναι πλέον από τις κορυφαίες της Ιταλίας και τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο. Για να περάσεις έναν τέτοιο αντίπαλο χρειάζεται τύχη και το σημαντικότερο να μην έχεις «Αχίλλειο πτέρνα» που θα εντοπίσει ο αντίπαλος και θα την εκμεταλλευτεί. Αυτή ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού. Εκεί όπου ειδικά στο κέντρο της υπήρχαν πολλά προβλήματα. Αυτή, που με τα λάθη της έδινε το δικαίωμα στους ικανούς αντίπαλους επιθετικούς να σκοράρουν.

Η απόκτηση του Κώστα Μανωλά αποτελεί βάλσαμο στην πληγή του Ολυμπιακού. Τη χρησιμότερη μεταγραφή, όχι γιατί ο Μανωλάς είναι καλός κι έμπειρος παίκτης, αλλά κυρίως γιατί αγωνίζεται εκεί όπου η ομάδα του Πειραιά έχει πρόβλημα. Κι επιπλέον εκεί όπου η Αταλάντα μπορεί να χτυπήσει. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός παίζει με κλειστά μάτια με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και δεν θα έχει ούτε… ώρα πρόβλημα προσαρμογής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα