Θυμηθήκαμε την ελληνική «παπαραλογία» για το BRExit: «Καταστρέφεται το αγγλικό ποδόσφαιρο»

Τρεις από τις τέσσερις φιναλίστ στο Champions, Europa League είναι αγγλικές. Τσέλσι – Μάντσεστερ Σί και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ. Κι αν είχε λίγη τύχη η Άρσεναλ, θα ήταν αυτή στην θέση της Βιγιαρεάλ. Δηλαδή, τέσσερις ομάδες.

Πάμε κανά δυο τρία χρόνια πίσω τότε, που αποφασίστηκε το BRExit. Που ψήφισαν οι Άγγλοι και μτά άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για το πώς θα φύγουν από την Ε.Ε. Και βγαίνουν οι άσχετοι Ελληναράδες στα κανάλια, πρώτο τραπέζι πίστα. Και τι λέγανε;

Ότι διαλύεται η Premier League. Ότι θα πτωχεύσουν οι ομάδες της. Ότι θα φύγουν όλοι οι κοινοτικοί, Ισπανοί, Ιταλοί, Γερμανοί.

Αυτά λέγανε μερικά νούμερα, που αυτοπροσδιορίζονταν ως «αναλυτές», «οικονομολόγοι», «ποδοσφαιρολόγοι» της κακιάς ώρας. Άσχετίλα. Βγήκαν στην τηλεόραση και με ύφος εκατό καρδιναλίων και βάλει, το’ παιζαν ειδήμονες σ’ ένα έργο που δεν το ήξεραν.

Κι όλοι κινδυνολογούσαν. Οι καημένοι οι Άγγλοι, είναι κρίμα για το ποδόσφαιρό τους και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα

Σήμερα, βέβαια, κανένα από εκείνα τα νούμερα, που εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν θα βγει να ζητήσει συγγνώμη για τις παπαριές που έλεγε στα ράδια και τα κανάλια.

Σ’ αυτή την καριόλα τη χώρα, το θέμα είναι να σε δείξει η τηλεόραση. Καμία σημασία δεν έχει τι θα πεις.

Και τι έγραφαν τότε η «Α» και η iapopsi.gr; ότι μην ακούτε τις μαλακίες των αναλυτών και των άλλων μαλάκηδων. Από την στιγμή που η αγγλική κυβέρνηση μπορεί και αυτορυθμίζεται, τίποτα απολύτως δεν θα γίνει. Κι όπως δεν έγινε. Ποιος θυμάται τότε τις παπαριές των δημοσιογράφων που έφεραν την καταστροφή στην Αγγλία. Κανένας. Έκαναν το κομμάτι κι αυτό μετράει. Όχι η ενημέρωση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα