Τι απαντά ο ζάμπλουτος Αριστερός για το «χρυσό» Πόθεν Έσχες

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μετά τη δημοσίευση του «πόθεν έσχες» του, καταγγέλλει οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό του από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο OPEN, αναφέρθηκε στον νόμιμο τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων, απαντώντας στα όσα ακούστηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του, στο οποίο δηλώνει καταθέσεις ύψους 1.000.000 ευρώ και οκτώ ακίνητα.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για στοχευμένη επίθεση στο πρόσωπό του από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Αυτό που δέχτηκα ήταν νομίζω οργανωμένη επίθεση στο πρόσωπό μου με Non Paper που έστειλε η Νέα Δημοκρατία. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια. Οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο Πόθεν Έσχες είναι νόμιμη, δηλωμένη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό μέσω αχυρανθρώπων».

Διευκρίνισε δε ότι οι ευρωβουλευτές αμείβονται με χρήματα που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και ότι δεν έχει διαχειριστεί ποτέ κρατικό χρήμα.

Αναφορικά με τα ακίνητα που έχει αγοράσει, είπε ότι έφερε τα χρήματα από το εξωτερικό και τα απόκτησε σε τιμές αγοράς για τα παιδιά του και όχι από πλειστηριασμούς. Είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω αυτού και μίλησε για υποκρισία και δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «Το 2004 όταν υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες, επειδή δήλωσα τα πάντα, εμφανίστηκα πιο εύπορος από τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο».

Το Πόθεν Εσχες Παπαδημούλη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δηλώνει στο πόθεν έσχες πως το 2018 προχώρησε στην αγορά 8 νέων διαμερισμάτων, αλλά και πως έχει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις, ύψους ‪834.346,47ευρώ.

Ειδικότερα:

– είναι δικαιούχος και συνδικαιούχος με τη σύζυγό του και τα παιδιά του σε 22 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καταθέσεις ‪834.346,47ευρώ. Ο μεγαλύτερος εξ αυτών είναι κοινός προθεσμιακός λογαριασμός με τη σύζυγό του, ύψους ‪509.487,75ευρώ.

– η σύζυγος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνδικαιούχος μαζί με τον αδερφό της σε προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της με υπόλοιπο ‪354.251,39ευρώ.

– Στην προηγούμενη δήλωση περιουσιακής κατάστασης οι τραπεζικές καταθέσεις του κ. Παπαδημούλη ήταν της τάξης του ‪1.094.550,12 ευρώ

– Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2019 (χρήση 2018) τα προσωπικά εισοδήματά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε ‪257.245,21ευρώ και της συζύγου του σε 30.804,13ευρώ.

– προχώρησε στην εκποίηση επενδυτικών τίτλων με τη αξία πώλησής τους να ανέρχεται στα ‪365.858,61ευρώ. Υστερα από αυτή την εξέλιξη η αξία αποτίμησης των 21 τίτλων μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων, που διέθετε στο τέλος του συγκεκριμένου οικονομικού έτος το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έφτανε τα ‪593.916,89ευρώ.

– την ίδια χρονιά μεγάλωσε ο κατάλογος των ακινήτων, που διαθέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αγόρασε 6 διαμερίσματα καταβάλλοντας το συνολικό ποσό των ‪239.500ευρώ. Πρόκειται για διαμερίσματα στην Αθήνα (70,80 τμ, 70τμ, 96τμ, 67τμ, 67τμ, 92τμ).

– παράλληλα, αγόρασε άλλα 2 διαμερίσματα στην Αθήνα εμβαδού 143,12τμ και 196,80τμ αντίστοιχα έναντι του συνολικού ποσού των ‪121.500ευρώ, τα οποία και μεταβίβασε ως γονική παροχή την ίδια χρονιά στα 2 παιδιά του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα