Τι (δεν) είπε ο «στρατηγός» Τάκης

Τώρα που αποφασίστηκε ότι δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη παραβατικών ατόμων, αν στην επόμενη καταδίωξη σκοτωθεί ένας περαστικός, θα επιστρέψουμε στο μέτρο που τώρα καταργούμε; Οέο;

Την προηγούμενη εβδομάδα το βασικό άρθρο της «Α» έβαλε στη θέση τους τα πάσης φύσεως και πολιτικού χρωματισμού τρολάκια του διχασμού, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μία ΚΑΝΟΝΙΚΗ (κι όχι μία έτσι ή μία γιουβέτσι) Αστυνομία. Αυτή την κανονικότητα ευελπιστεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ότι θα υπηρετήσουν τα πέντε μέτρα που εξήγγειλε, στον απόηχο της τραγικής, όπως εξελίχθηκε, καταδίωξης στο Πέραμα.

Καλή η πρόθεση, δεν λέω, αλλά μία εσάνς… σαλαμούρας την έχει το πακετάκι των παρεμβάσεων. Ειδικά αυτό με τον άμεσο εφοδιασμό όλων των αστυνομικών τής ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. με κάμερες πρέπει να έχει εξαγγελθεί καμιά δεκαριά φορές στο παρελθόν.

Ή το άλλο με την ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων έρχεται με έναν παρεμφερή τρόπο από τα χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων τού 2004 όπου η χώρα πλήρωσε έναν σκασμό για να θωρακιστεί η δημόσια ασφάλεια.

Το χειρότερο, όμως, είναι αυτό που δεν ειπώθηκε, αλλά κρύβεται πίσω από τις γραμμές των εξαγγελιών Θεωδωρικάκου. Διότι όταν π.χ. προαναγγέλλεται σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο σύνολο των αστυνομικών, υπονοείται ότι η υπάρχουσα εκπαίδευση δεν είναι επαρκής.

Επίσης, θα έχει ενδιαφέρον να διευκρινιστεί από τον υπουργό πότε πράττεται το σωστό: τώρα που αποφασίστηκε ότι δεν θα διακόπτεται καμία καταδίωξη παραβατικών ατόμων, ή πριν που υπήρχε πρωτόκολλο διακοπής, αν αξιολογείτο αρμοδίως ότι σε μία καταδίωξη τίθεται υπό διακινδύνευση η ζωή αθώων πολιτών; Και εν προκειμένω, αν στην επόμενη καταδίωξη σκοτωθεί ένας περαστικός, θα επιστρέψουμε στο μέτρο που τώρα καταργούμε; Οέο;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα