Τη Δευτέρα το πρώτο δρομολόγιο του Intercity για Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Στο πρώτο βαγόνι ο Γεραπετρίτης

Με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και χαμηλότερες ταχύτητες ξεκινούν την Δευτέρα τα επιβατικά δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Tο πρώτο δρομολόγιο μετά την τραγωδία γίνει αύριο Δευτέρα, και θα έχει και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, διότι σε αυτό θα ταξιδέψουν ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετριτης και στελέχη της Hellenic train και του ΟΣΕ , καθώς θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Τα δρομολόγια

Το πρώτο δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 08:28 το πρωί και θα ξεκινήσει από το σταθμό Λαρίσης στην Καλαμπάκα και το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, περνώντας από τα Τέμπη.

Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Από την άλλη στις 10: 08 αύριο το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Μνημόσυνο για τα θύματα την άλλη Κυριακή

Σήμερα έγινε και το μνημόσυνο του 23χρονου πυροσβέστη μαζί με την κοπέλα του Καλλιόπη, όπου «ράγισαν» καρδιές συγγενών και φίλων για τα δύο αδικοχαμένα νεαρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι την άλλη Κυριακή είναι προγραμματισμένο το κεντρικό μνημόσυνο, όπου θα γίνει  στο σημείο του δυστυχήματος.

Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα επίσης αναμένεται να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας με τον εφέτη ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση να καλεί νέους μάρτυρες και να ζητεί συμπληρωματικές καταθέσεις από κάποιους που ήδη έχουν εξεταστεί.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα