Τι δουλειά να κάνω;

«Τελείωσα το σχολείο! Και τώρα τι; Τι δουλειά να κάνω;» Το συγκεκριμένο ερώτημα ταλανίζει χιλιάδες νέους που δυσκολεύονται να επιλέξουν ποιον δρόμο μετα-λυκειακής εκπαίδευσης να ακολουθήσουν και ποιο επάγγελμα να κάνουν, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης με άνθηση της ανεργίας και μισθούς «εργασιακού μεσαίωνα». Ωστόσο, απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις υπάρχει και μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος ο νέος!

Τα μεγαλύτερα μυστικά που οδηγούν στην επαγγελματική επιτυχία είναι να κάνει κάποιος αυτό που αγαπά και που του ταιριάζει! Οι πιθανότητες να πετύχει αυτός ο νέος είναι πολύ μεγαλύτερες όταν του αρέσει αυτό που κάνει, όταν ταιριάζει στις ικανότητές του και όταν κάνει κάτι για το οποίο νοιάζεται, από το να ασχοληθεί με ο,τιδήποτε άλλο.

Κι όμως, στην πράξη άλλα συμβαίνουν: περίπου 80% των ανθρώπων σήμερα υποαπασχολούνται, δηλαδή εργάζονται σε δουλειές στις οποίες δεν αξιοποιούν όλα τα ταλέντα και τις ικανότητές τους. Μόνο το 5% δηλώνουν ότι στη δουλειά τους χρησιμοποιούν το πλήρες δυναμικό τους και ότι η δουλειά τους τους αρέσει και τους ευχαριστεί. Σε δουλειά που δεν σου αρέσει, δεν έχεις μέλλον!

Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι να πάρουν οι νέοι τη σωστή απόφαση στο ερώτημα «τι δουλειά να κάνω;». Για να γίνει, όμως αυτό, προηγείται μια άλλη κρίσιμη απόφαση: «Πού να σπουδάσω και τι;» Και σε αυτό το σημείο, οφείλουν να διαλέξουν τον εκπαιδευτικό φορέα που μπορεί να διαγνώσει –με τα πλέον αξιόπιστα tests επαγγελματικού προσανατολισμού και με κορυφαίους Σύμβουλους Εκπαίδευσης– τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να τους παρέχουν ποιοτικές σπουδές για το επάγγελμα στο οποίο είναι γεννημένοι να πετύχουν. Οφείλουν με λίγα λόγια να κάνουν την ΑΛΦΑ επιλογή!

 

Η επαγγελματική σου σταδιοδρομία ξεκινά από το ΑΛΦΑ!

Όταν ξέρεις ότι η απόφασή σου για σπουδές, σχετίζεται άμεσα με το επαγγελματικό σου μέλλον, τότε η επιλογή μπορεί να είναι μόνο μία: ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

Διαθέτοντας τεχνογνωσία και πείρα στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο 4.000 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη αποτελεί Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας, γιατί δεν διασφαλίζει απλά τη διασύνδεση των σπουδαστών του με την αγορά εργασίας, αλλά «υπογράφει» την επαγγελματική επιτυχία των αποφοίτων του.

Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξεις Ναυτιλιακά ή Παιδαγωγικά, Γραφιστική ή Δημοσιογραφία, Μαγειρική ή Ζαχαροπλαστική, Φυσικοθεραπεία ή Προπονητική, Security ή Μηχανολογία, Τουριστικά ή Πληροφορική, Κομμωτική ή Νοσηλευτική…

…γιατί η επαγγελματική σου σταδιοδρομία ξεκινά από το ΑΛΦΑ!

Η συνέπεια στην παροχή ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών για 95 περιζήτητες ειδικότητες, με καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμένα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών, καθιστούν την παρουσία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ δυναμική, μείζονος σημασίας και πρότυπη στον χώρο της σύγχρονης ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ, η ποιοτική θεωρητική και πρακτική κατάρτιση είναι βασισμένη στα πρότυπα και τις προδιαγραφές κορυφαίων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων. Θέτουμε γερά θεμέλια για το επαγγελματικό μέλλον των σπουδαστών μας, γιατί για όλους εμάς το μέλλον των νέων που μας εμπιστεύονται είναι αδιαπραγμάτευτη αξία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ!

Μόνο η εγγραφή σου στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ εγγυάται ολοκληρωμένη εκπαίδευση και επαγγελματική επιτυχία.

 

NCFE & Job Center: Εφοδιάζουμε τους σπουδαστές μας με ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας

Με πρωτεύοντες στόχους την επαγγελματική αποκατάσταση και επιτυχία των αποφοίτων του, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ εφοδιάζει τους σπουδαστές του με ισχυρά «όπλα» για την αγορά εργασίας:

  • Παρέχοντάς τους το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα διαβάθμισης του πτυχίου τους, με την κορυφαία βρετανική πιστοποίηση NCFE που αναγνωρίζεται παγκοσμίως,
  • Προσφέροντάς τους τη συνεπή στήριξη του Γραφείου Εργασίας – Job Center, του μεγαλύτερου και πληρέστερου Γραφείου Εργασίας εκπαιδευτικού φορέα στη χώρα μας, μέσω του οποίου έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν σε ένα δίκτυο 4.000 και πλέον συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας (Πατησίων 31, 210-5279500), ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά (Φίλωνος 39, 210-4120313), ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας (Λ. Βουλιαγμένης 57, 210-9640117), ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης (Βαλαωρίτου 9, 2310- 552406), καθώς και στον ιστότοπο http://www.iekalfa.gr

ΙΕΚ ΑΛΦΑ: ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ

 

 

 

Διαβάστε επίσης