Tι είπε για Novartis και προσφυγικό η Καλαντζάκου

Για την υπόθεση της Novartis και το προσφυγικό μίλησε η Ιωάννα Καλαντζάκου στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9.

«Η βουλή αποφάσισε να συσταθεί η προανακριτική, προκειμένου να αποδοθούν οι πολιτικές ή όποιες άλλες ευθύνες σε σχέση με τα αδικήματα για τα οποία έχει παραπεμφθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό είναι έργο της προανακριτικής. Απλώς η αποκατάσταση της δημοκρατικής ευθύνης και του κύρους των θεσμών, επιβάλει (…), δήλωσε αρχικά  η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

«Ας μην καταδικάζουμε εν συνόλω την ελληνική δικαιοσύνη. Το συγκεκριμένο θέμα αφορά συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς και αυτά τα φαινόμενα είναι καταδικαστέα πρώτα από όλα από την κοινωνία, όχι μόνο από τον νομικό κόσμο. Πρέπει να αναδειχθεί το πρόβλημα, να αποδοθούν ευθύνες για να μην υπάρχει επανάληψη στο μέλλον και να μην υπάρχει σκιά στη πεποίθηση του ελληνικού λαού και στο μοναδικό καταφύγιο του Έλληνα που είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Από ότι φαίνεται έχουν γίνει παρεμβάσεις, από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από τις μαρτυρίες και μάλιστα από υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς, διότι ένας από τους δύο έχει δίκιο, οπότε είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση τα φαινόμενα παρεμβάσεων ή χειραγώγησης. Πρέπει να δοθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό

Για το νέο νομοσχέδιο σχετικά με το μεταναστευτικό/προσφυγικό η κ. Καρατζάκου δήλωσε: «Το νομικό πλαίσιο μπορεί να τηρηθεί από την κυβέρνηση.

Το μεταναστευτικό δεν έχει έρθει για να φύγει και λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας, πάντα θα έχουμε το πρόβλημα και η Ευρώπη, μην ξεχνάμε ότι είναι μαγνήτης μετανάστευσης και από την Ασία και από την Αφρική. Αυτή τη στιγμή το 50% είναι Αφγανοί και Πακιστανοί που μετακινούνται από διακινητές προγραμματισμένα από ζώνες, κατά κανόνα, μη εμπόλεμες. Στις δομές των νησιών, οι βασικές εθνότητες είναι τοι 44% Αφγανοί, 22% Σύριοι, Ιρακινοί, Σομαλοί και Κονγκολέζοι. Αυτή η γενική αλλαγή στη σύνθεση μας κάνει να λέμε το προσφυγικό του 2015, έγινε μεταναστευτικό του 2018.

Γι αυτόν τον λόγο πρέπει να μπει μια τελεία, για να υπάρξει μια σωστή αντιμετώπιση των πραγματικών προσφύγων, για να υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές στη χώρα μας. Είμαστε μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αντέξουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, αν δεν κλείσουμε τα σύνορα και αν δεν υπάρχει μια σωστή διαχείριση του προβλήματος, τόσο διαχειριστικά όσο και στρατηγικά και νομοθετικά.

Η κυβέρνηση θα τα αλλάξει όλα. Ο νόμος θα αλλάξει και θα δίνεται άσυλο σε όσους το δικαιούνται και θα επιστρέφονται όσοι δεν δικαιούνται.

Δεν θα στοιβάζονται πια στις Μόριες και σε όλα τα κλειστά κέντρα. Θα αλλάξει η στρατηγική, δηλαδή σε όποιον δεν συνεργάζεται, δεν αποδέχεται τη νομιμότητα και δεν τηρεί τους κανόνες, θα διακόπτεται η διαδικασία εξέτασης αίτησης ασύλου.

Θα οργανωθούν δομές του κράτους, τόσο στη δικαιοσύνη, στις ένοπλες δυνάμεις, στην αστυνομία, στην παιδεία, σύστημα πρόνοιας, ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα και σε βάθος χρόνου το μεταναστευτικό».

Για τα ασυνόδευτα παιδιά: «Θα υπάρξει η προστασία στα ασυνόδευτα παιδιά μέχρις ότου εξεταστεί αυστηρά το πλαίσιο των δικαιούμενων ασύλου και να γίνει σωστή διαχείριση».

Για τον πόλεμο στη Συρία: «Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα γιατί είναι τεράστια πληγή για τη χώρα μας. Ειδικά στο Εμιλίν που ζουν τζιχαντιστές και έχουν και ευρωπαϊκά διαβατήρια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα