Τι είπε ο Μητσοτάκης για τα Μέσα Μεταφοράς και τον συνωστισμό

«Προφανώς υπάρχει και ατομική και κυβερνητική ευθύνη. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και πιστωνόμαστε την επιτυχία ή την αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζουμε. Προφανώς έχουν γίνει και λάθη που με θάρρος έχουμε αναγνωρίσει και έχουμε σπεύσει να τα διορθώσουμε. Έχουν όμως καλλιεργηθεί και προσδοκίες και έχουμε δεχτεί και ανυπόστατη κριτική» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας συγκεκριμένα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον συνωστισμό που εξακολουθεί να παρατηρείται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Οι ειδικοί μας είπαν πως πρέπει να τα ενισχύσουμε. Εκεί εκ των πραγμάτων υπάρχει συγχρωτισμός. Θα μπορούσαμε να έχουμε προσθέσει περισσότερα; Ίσως. Κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Ίσως μπορούσαμε κάτι καλύτερο; Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία. Είναι ΜΜΜ, παντού στον κόσμο παρατηρείται συγχρωτισμός τις ώρες αιχμής. Γι αυτό και είναι σημαντική η μάσκα.

Υλοποιούμε μέτρα όπως το κλιμακούμενο ωράριο. Ένα λάθος ήταν ο εφησυχασμός μετά το πρώτο lockdown. Παρότι ξέραμε ότι θα ξανάρθει όλοι θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν θα ξανάερθει».

«Δεν θα γίνει έτσι μετά το δεύτερο lockdown. Αλλά από εκεί και πέρα τα σκληρά στοιχεία εξακολουθούν να δείχνουν ότι και στο δεύτερο κύμα τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες χώρες, παρά τις διαχρονικές της αδυναμίες στο σύστημα Υγείας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα