Τι είπε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια στην «Λεωφόρο Αλεξάνδρας»

Για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» πριν από τον αγώνα με τον Ιωνικό απολογήθηκε στον αθλητικό δικαστή ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι οι τραυματισμοί δυο αστυνομικών και τα επεισόδια στην Θύρα 14 έγιναν έξω από το γήπεδο σε χώρο που δεν έχει ευθύνη οΠαναθηναϊκός.

Όμως ο αθλητικός δικαστής ήταν ενημερωμένος από την Αστυνομία και είπε ότι «από το βίντεο προκύπτει το που συνέβησαν τα γεγονότα».

Ο Δημήτρης Βαγιάκος, δικηγόρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέφερε μεταξύ άλλων:«Αρνούμαστε ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Καταθέτουμε ένσταση απαραδέκτου, διότι εσείς δεν κρίνατε αρχικά ότι πρέπει να διωχθούμε, παρά το γεγονός ότι για την πρώτη πράξη υπάρχουν αναφορές στην έκθεση του παρατηρητή. Και δεν μας καλέσατε για αυτά. Τελικά διωχθήκαμε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα βάσει της έκθεσης της αστυνομίας.

Σαν γεγονότα δεν τα αμφισβητούμε, αλλά οι τραυματισμοί των δύο αστυνομικών έγιναν εκτός του εν γένει χώρου.

Για την δεύτερη πράξη που κατηγορούμαστε, πράγματι περίπου 20 άτομα βγήκαν από την θύρα 14 για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί εν γένει χώρος του γηπέδου.

Και ο τραυματισμός του σεκιούριτι ήταν εκτός του εν γένει χώρου του γηπέδου και ο ίδιος έχει δώσει και κατάθεση. Και μάλιστα, η αστυνομία δεν το έχει δει αυτό το περιστατικό, λέει απλώς στην έκθεσή της ότι έλαβε γνώση.

Για τις ρίψεις μεταλλικών κάδων που αναφέρει το κατηγορητήριο, πρόκειται για πλαστικά καλαθάκια από τις τουαλέτες. Πετάχτηκαν από μέσα προς τα έξω».

Ως μάρτυρας κατάθεσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σπύρος Βλάχος, που μεταξύ άλλων είπε:

«Βγήκαν οι οπαδοί έξω για να συνδράμουν στους άλλους που ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο και εκεί υπήρξε μια μικρή ένταση, όχι κάτι άλλο. Τα υπόλοιπα γεγονότα έγιναν έξω. Έμαθα για ελαφρύ τραυματισμό αστυνομικών και μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες για προληπτικούς λόγους».

Από πλευράς Παναθηναϊκού προσκόμισαν και δεδικασμένο από το 2020 που και πάλι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού και η ΠΑΕ είχε απαλλαχθεί επειδή οι ίδιοι δρόμοι δεν είχαν θεωρηθεί τότε «εν γένει χώρος του γηπέδου». Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα