Τη γάτα με το ποντίκι έπαιζαν οι θαμώνες και οι ελεγκτές στα κλαμπ της Αθήνας

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον έχει ξεκινήσει το... πάρτι κάποιοι εξακολουθούν να παραμένουν αδιόρθωτο

Χαμός έγινε τις τελευταίες ημέρες στα κλαμπ της Αττικής, με τους ιδιοκτήτες αλλά και τους θαμώνες να εμφανίζονται αδιόρθωτοι σε ότι αφορά στην τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό και μάλιστα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την μετάλλαξη Όμικρον η οποία έχει ξεκινήσει… πάρτι…

Οι εικόνες από το ξέφρενα πάρτι σε γνωστά κλαμπ της Αθήνας, που τείνουν να μετατραπούν σε φωλιές κορωνοϊού, έδιναν και έπαιρναν τις προηγούμενες ημέρες.

Χιλιάδες νέοι χόρευαν o ένας δίπλα στον άλλον στους ξέφρενους ρυθμούς των dj’s, τραγουδούσαν δυνατά και κανένας δεν φορούσε μάσκα παρά τον συνωστισμό.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν και οι ιδιοκτήτες κάποιοι από τους οποίους, ενώ τους είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο και… λουκέτο, δεν πτοήθηκαν και άνοιξαν τα μαγαζιά τους.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι ήταν και είναι σαρωτικοί αφού όπως είχε γίνει γνωστό στους δρόμους θα βρίσκονται 10.000 αστυνομικοί με στόχο τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων του κορωνοϊού.

Θαμώνες και ελεγκτές έπαιζαν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε ένα κέντρο εντοπίστηκαν πολλά πλαστά πιστοποιητικά ενώ σε ένα άλλο δεν γινόταν κανένας απολύτως έλεγχος για την είσοδο στο κέντρο διασκέδασης.

Μάλιστα στην έφοδο των αρχών που έγινε στο ένα κατάστημα θαμώνες έψαχναν τρύπες να κρυφτούν. Κάποιοι από αυτούς μπήκαν και κάτω από τραπέζια ή προσπάθησαν να αποχωρήσουν άμεσα από το κατάστημα προκειμένου να μην διαπιστωθεί η απάτη τους.

Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και πελάτες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις περιπτώσεις δύο πασίγνωστων κλαμπ της πρωτεύουσας συντάχθηκε έγγραφο από την ΕΛΑΣ προς τον Δήμο Αθηναίων για αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

Συνολικά από τους ελέγχους σε επιχειρήσεις καταγράφηκαν 47 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις.

 • Αναλυτικότερα στην Αττική, επιβλήθηκαν πρόστιμα 30.000 ευρώ σε δύο γνωστά κλαμπ και λουκέτο 15 ημερών επειδή (παραβίασαν προηγούμενη αναστολή).
 • Σε άλλο κλαμπ, κόπηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί δυο πελάτες μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού (3.000 ευρώ και σε αυτούς).
 • Επίσης, πρόστιμο 5.000 ευρώ έπεσε σε μεζεδοπωλείο καθώς 3 πελάτες μπήκαν χωρίς καθόλου πιστοποιητικά (300 ευρώ σε κάθε άτομο).
Σε Αθήνα και Πειραιά

Αναλυτικά στην Αττική:

 • σε εστιατόριο δεν κόπηκε απόδειξη και βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, καθώς και 16 εργαζόμενοι που δούλευαν εκτός του δηλωθέντος ωραρίου
 • σε καφέ μπαρ, υπήρξαν 11 ανακριβείς αποδείξεις και βρέθηκαν να δουλεύουν δύο εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, καθώς και 10 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου. Παράλληλα βεβαιώθηκε 300 ευρώ για ελλιπή σήμανση μέγιστου αριθμού παρευρισκομένων ατόμων
 • σε καφέ μπαρ, να απασχολούνται 5 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, καθώς και 3 εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνταν εκτός του δηλωθέντος ωραρίου
  σε καφετέρια, η μη έκδοση 7 αποδείξεων και βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου
 • σε εστιατόριο, η μη έκδοση 2 αποδείξεων και βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού
 • σε καφετέρια, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού
 • σε καφέ μπαρ, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου
 • σε καφέ μπαρ, βρέθηκαν να απασχολούνται 6 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου
 • σε καφετέρια, βρέθηκαν να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου.

Στον Πειραιά βεβαιώθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο καθώς μπήκαν μέσα δύο άτομα χωρίς πιστοποιητικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα