Τι γράφει το «συμβόλαιο» του Κυριάκου με τον Δένδια;

Ο Κερκυραίος βουλευτής έχει εκφράσει εμμέσως τη διαθεσιμότητά του να γυρίσει στο υπουργείο Άμυνας αν φύγει από το ΥΠ.ΕΞ., ενώ ο Μητσοτάκης φημολογείται εντόνως ότι τον προορίζει για την προεδρία της Βουλής

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη μετεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Τρίτη στον Alpha. Δεν εννοούμε τις τετριμμένες politically correct τοποθετήσεις του στυλ ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια και ότι θα πρέπει να γεμίσει από την αρχή για να γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ούτε ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Η “A” στέκεται σε δύο «μηνύματα». Καταρχάς στο ότι η σύνθεση του επόμενου «γαλάζιου» Υπουργικού Συμβούλιου θα εξαρτηθεί πολύ περισσότερο από το πόσο έτρεξαν τα στελέχη και οι βουλευτές της Ν.Δ. στην προεκλογική περίοδο για τις κάλπες της 21ης Μαΐου και όχι από το πόσους σταυρούς πήρε ο καθένας.

Κατά δεύτερον στην αποστροφή του Κυριάκου ότι «κάθε πολίτης που ψηφίζει τη Ν.Δ.» υπογράφει μαζί του «ένα συμβόλαιο ευθύνης».

Αν αναμείξουμε τρόπον τινά αυτές τις δύο τοποθετήσεις προκύπτει μία πολύ σκαμπρόζικη απορία: τι «συμβόλαιο» θα μπορούσε δυνητικά να υπογράψει ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον Νίκο Δένδια;

Το όνομα του μέχρι πρότινος υπουργού Εξωτερικών δεν αναφύεται τυχαία στα παραπολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Μιλάμε για το κυβερνητικό στέλεχος που κατηγορήθηκε από πολλούς εντός Ν.Δ. ότι δεν την ίδρωσε και πολύ την κομματική φανέλα προεκλογικά ακόμη και σε στιγμές που η κυβέρνηση δεχόταν πυρ ομαδόν όπως π.χ. για τα Τέμπη.

Μιλάμε ταυτόχρονα, όμως, και για τον υπουργό που στον μεγαλύτερο εκλογικό τομέα της χώρας, στη νότια Αθήνα, άγγιξε τις 94.000 ψήφους. Οπότε μένει να φανεί στην πράξη τι είδους και πολιτικού ύψους «συμβόλαιο» θα προσφέρει στον Κερκυραίο ο Κυριάκος.

Κι αυτό την ώρα που ο πρώτος έχει εκφράσει εμμέσως τη διαθεσιμότητά του  να γυρίσει στο υπουργείο Άμυνας αν φύγει από το ΥΠ.ΕΞ., ενώ ο πρόεδρος φημολογείται εντόνως ότι τον προορίζει για την προεδρία της Βουλής, με το περιτύλιγμα ότι πρόκειται για το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα.

Η συνέχεια προσεχώς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα