Τι κατέθεσε ο Λυκουρέντζος στους Εισαγγελείς για τη Novartis

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που διενεργεί την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, κατεθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κατά την κατάθεσή του, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, δεν αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Μετά το τέλος της κατάθεσής του ο κ. Λυκουρεντζος δήλωσε: «Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα, ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη.
Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε:

«Όχι, γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα “υποθέτω” ενός προστατευόμενου μάρτυρα και εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοχεία.

Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Novartis.

Πριν από λίγους μήνες, το σκέλος της δικογραφίας που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο, καθώς σύμφωνα με τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τέλεση αξιόποινης πράξης.

Διαβάστε επίσης