Τι μπορείς να κάνεις (στην Ελλάδα) αν είσαι ανήλικος, αλλά δεν μπορείς να δεις το «Joker»! (φωτό)

Αυτή είναι η λίστα με τα… επιτρεπτά, με αφορμή την επέμβαση της ΕΛΑΣ στους κινηματογράφους που έπαιζαν την επίμαχη ταινία

Με αφορμή την επέμβαση της ΕΛΑΣ στους κινηματογράφους που έπαιζαν την ταινία με τον τίτλο «Joker» που έχει σπάσει τα ταμεία από την πρώτη ημέρα προβολής της, από τα τόσα πολλά που έχουν γραφτεί -μερικά από αυτά καυστικά αλλά και με χιούμορ, που πραγματικά τσακίζει κόκκαλα!- επιλέξαμε να απαριθμήσουμε τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό, τα οποία μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα αν είσαι κάτω των 18 ετών, αλλά δεν μπορείς να δεις την συγκεκριμένη ταινία.

Έχουμε και λέμε:

  1. Μπορείς να ψηφίσεις: Πλέον στην εκλογική διαδικασία συμμετέχει όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.
  2. Μπορείς να μην πας στο Λύκειο: Υποχρεωτική είναι η φοίτηση μέχρι το Γυμνάσιο. από εκεί κι έπειτα, η όποια απόφαση για συνέχιση της εκπαίδευσης λαμβάνεται από τους γονείς.
  3. Μπορείς να κάνεις έρωτα: Η ηλικία συναίνεσης στην χώρας μας, έχει οριστεί στα 15 έτη.
  4. Μπορείς να οδηγήσεις: Αρκεί να έχεις συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας σου, να έχεις πάρει φυσικά δίπλωμα και να υπάρχει στο όχημα ενήλικος έμπειρος οδηγός.
  5. Μπορείς να δουλέψεις: Αν έχεις συμπληρώσει το 15ο της ηλικίας σου μπορείς να εργαστείς. Για μικρότερη ηλικία μπορεί κατόπιν άδειας από την επιθεώρηση εργασίας μόνο σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκτελέσεις ή άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαφημιστικά προγράμματα, επιδείξεις μόδας, ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές, εγγραφές σε βίντεο, κινηματογραφικές λήψεις καθώς και στη χρησιμοποίησή σου ως μοντέλο εφόσον δεν βλάπτεται η σωματική και η ψυχική σου υγεία και η ηθική σου.

Τι έχετε να πείτε για όλα αυτά..;

 

 

Διαβάστε επίσης