Τι όνειρο είδε ο Παπαδημούλης;

Συνέντευξη στον ρ/σ Alpha 9.89 παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: Ο απόηχος της επίσκεψης Τσίπρα στη ΔΕΘ και η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα, το Σύμφωνο Σταθερότητας και η συζήτηση για αλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο Τσίπρας κέρδισε πόντους έναντι του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Θα έχουμε εκλογές ντέρμπ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ καλές πιθανότητες για τη νίκη και την πρωτιά».

«Η συζήτηση και η κριτική αξιολόγηση που κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στο να έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για τη νίκη και την πρωτιά στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Διότι, έχουμε διδαχτεί και από λάθη και από αδυναμίες μας. Αλλά οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε -ανεξάρτητα από το κόμμα που υποστηρίζουμε- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα μέσα στα μνημόνια και την έβγαλε, μείωσε την ανεργία από το 27% στο 17%, επέστρεψε την χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, στήριξε φτωχούς και άφησε και ένα μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ με το οποίο ο Κυρ. Μητσοτάκης κάνει τον άνετο».

«Ο Τσίπρας είναι το ισχυρό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν φτάνει μόνο ο Τσίπρας – Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συνοχή, σοβαρότητα».

«Ο Τσίπρας είναι ο αδιαφιλονίκητος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, δεν φτάνει μόνο ο Τσίπρας. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συνοχή, σοβαρότητα, αποφυγή των αυτογκόλ και ένα εύληπτο, επεξεργασμένο και ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας».

Εφικτές και κοστολογημένες οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ

«Το πρόγραμμα των εξαγγελιών Τσίπρα είναι εφικτό και κοστίζει συνολικά 5 δισ. ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των εξαγγελιών Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι τα κοινωνικά στρώματα που ωφελούνται: Για τους λίγους και τους ισχυρούς ο Μητσοτάκης, για μια δικαιότερη κατανομή στα χαμηλότερα και τα πραγματικά μεσαία στρώματα ο Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα