Τι συζητήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας της Κύπρου

Με το βλέμμα στο μέλλον, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την κατά το δυνατόν συντομότερο επιστροφή της κυπριακής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομίας (ΕΣΟ).

Στη σύσκεψη τα μέλη του Συμβουλίου ανέλυσαν μέτρα για στήριξη της οικονομίας, ενώ έγινε και περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε ο κ.  Αναστασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΟ κατέθεσε εισηγήσεις για την ταχύτερη δυνατή έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, κάτι που επιθυμούν κυβέρνηση και Κεντρική Τράπεζα. Επίσης, κατατέθηκαν εισηγήσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων στην Τράπεζα Κύπρου, με τις απαραίτητες περιοριστικές δικλείδες. Να σημειώσουμε, ότι συζητήθηκαν παράλληλα προτάσεις για βελτίωση του πακέτου που αφορά την ανάπτυξη και κίνητρα για προσέλκυση των ξένων επενδύσεων.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Χριστόφορος Πισσαρίδης, μιλώντας ύστερα από τη σύσκεψη, είπε ότι θεσμοθετήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του και ο τρόπος επικοινωνίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ συζήτηση έγινε για όλα τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία το Συμβούλιο θα μελετήσει σε βάθος και θα καταθέσει εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Οι εισηγήσεις, είπε ο κ. Πισσαρίδης, καλύπτουν τους τομείς της ενέργειας, της δημοσιονομικής πολιτικής, του χρηματοπιστωτικού τομέα και των αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Βασικοί στόχοι του ΕΣΟ, κατέληξε, είναι η ώθηση στην ανάπτυξη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα