Στις 19:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη

Στόχος είναι να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης και η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων

Λίγες ώρες απομένουν -οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λένε για τις 19:00- όσπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει το νέο πλαίσιο μέτρων σε εστίαση αλλά και την έναρξη των υποχρεωτικών εμβολιασμών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Το διάγγελμα του Ελληνα πρωθυπουργού έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων αλλά και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες προβλέπουν εφιαλτικά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο.

Την ώρα που το βασικό μήνυμα παραμένει η ανάγκη για εμβολιασμό προκειμένου να προφυλαχτούμε από τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία θα επικρατήσει και στη χώρα μας, η απότομη «έκρηξη» των κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα αφενός την αλλαγή πλάνου όσον αφορά την εστίαση, αφετέρου την επίσπευση των διαδικασιών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με στόχο την προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Υπο αυτό το πρίσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξηγήσει γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την αναγκαστική στροφή στο θέμα των μέτρων που θα ισχύσουν στην εστίαση, εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Ειδικότερα, ένα απο τα πιθαν΄ά σενάρια θέλει τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι το εσωτερικό των καταστημάτων θα ανοίξει μόνο για τους εμβολιασμένους (με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι), ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ.

Η… μπάλα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού πιθανότατα θα “πάρει” και τους υγειονομικούς της χώρας, εκεί που υπάρχει ακόμη πρόβλημα, ενώ δεν αποκλείονται και σχεδιασμοί για υποχρεωτικό εμβολιασμό και εκπαιδευτικών προτού ανοίξουν τα σχολεία καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της  νέας δημόσιας παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης και η αδήριτη ανάγκη να προχωρήσουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα