Την άλλη βδομάδα απόφαση για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

 

Η αναξιοπιστία στο πρωτάθλημα καλά κρατεί. Την άλλη βδομάδα θα αποφασίσει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για το αν συνεχιστεί στα τελευταία 20 λεπτά ο αγώνας πρωταθλήματος Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, όπως πρωτόδικα αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, ή το ματς θα κατακυρωθεί υπέρ των Πειραιωτών, καθώς διακόπηκε από τον Γερμανό διαιτητή Φριτς. Θα γίνουν δηλαδή και τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής, ώστε να έχει διαμορφωθεί εικόνα για το πού θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός αν του αφαιρεθούν επιπλέον βαθμοί

Στο χρόνο της διακοπής ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 0-1, αλλά αν ο Παναθηναϊκός κριθεί υπαίτιος της διακοπής του παιχνιδιού πέρα από τον μηδενισμό θα έχει και αφαίρεση τριών πόντων. Οι βαθμοί αυτοί μπορεί να μειωθούν σωρευτικά, καθώς το τριφύλλι ήδη έχασε τρεις πόντους λόγω επεισοδίων στο συγκεκριμένο ματς.

Σήμερα ο Ολυμπιακός ζήτησε από την Επιτροπή να παρουσιαστούν τα βίντεο με τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ. Το αίτημα των «ερυθρόλευκων» έγινε δεκτό, παρότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση.

Κατά τη διαδικασία προβλήθηκαν βίντεο τόσο από την εισβολή οπαδών στο 4ο λεπτό, από τη στιγμή της διακοπής στο δεύτερο ημίχρονο, όσο και από την επιθεώρηση που έκανε ο Γερμανός διαιτητής, Μάρκο Φριτς, πριν λάβει την απόφαση για οριστική διακοπή.

Ο Παναθηναϊκός υποστήριξε πως το βίντεο προβάλλεται για χάριν εντυπώσεων και ότι για τα επεισόδια τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό και μάλιστα δεν άσκησε έφεση κατά της τιμωρίας αυτής. «Το αντικείμενο της δίκης είναι το κατά πόσο η διακοπή ήταν ορθή», υπογράμμισε ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων», Άλκης Παπαντωνίου.

Ο Ολυμπιακός επισήμανε ότι τα επεισόδια που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ αποτέλεσαν ικανό λόγο για να διακόψει το ματς ο Φριτς με τον νομικό εκπρόσωπο των «ερυθρόλευκων», Ιωάννη Χατζησαββάογλου να σημειώνει: «Κρίνεται η απόφαση διαιτητή σε ζήτημα ασφάλειας διεξαγωγής αγώνα. Δεν υπάρχει κανονισμός για να προσβληθεί η απόφαση του».

Μέσω του δικηγόρου του, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο Παναθηναϊκός τόνισε πως: «Για να συνεχιστεί ο αγώνας δύο είναι οι λόγοι, η ασφάλεια και η ατμόσφαιρα. Η ΕΛΑΣ εγγυήθηκε τη συνέχιση του αγώνα. Το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο, παρότι δεν είχε ζητηθεί εκκένωση». Μάλιστα οι «πράσινοι» επικαλέστηκαν τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γ. Δάρα, ο οποίος στη μετάδοση του αγώνα είπε ότι η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, αλλά και τις δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν το ματς για να βάλουν κι άλλα γκολ».

Ο Ολυμπιακός απάντησε ότι κανείς δεν μπορούσε να διαφυλάξει ότι οι μπαχαλάκηδες που είχαν βγει έξω δεν θα έμπαιναν ξανά μέσα. «Είδατε εσείς κανέναν σεκιούριτι να διαφυλάσσει ότι δεν θα μπουν ξανά οπαδοί μέσα; Ο διαιτητής είδε όλα αυτά τα κενά ασφαλείας, τα είδε και ο παρατηρητής και τα έγραψε στην έκθεση του», σημείωσε ενδεικτικά ο κ. Χατζησαββάογλου.

Ο Ολυμπιακός τόνισε πως ο κανονισμός αναφέρει ότι ο διαιτητής μπορεί να περιμένει το μέγιστο 60 λεπτά μέχρι να αποφασίσει οριστική διακοπή και όχι ότι είναι υποχρεωμένος να το κάνει. «Δεν προβλέπεται ποινή ακυρότητας αν ένας διαιτητής δεν περιμένει 60 λεπτά. Αν αύριο μπει κάποιος με ένα όπλο σε ένα γήπεδο και δεν τραυματίσει κάποιον, θα είναι υποχρεωμένος ο διαιτητής να βάλει αλεξίσφαιρο και να περιμένει 60 λεπτά;” διερωτήθηκε ο κ. Χατζησαββάογλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν πρόσθετα πως με την πρωτοβάθμια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής κρίθηκε λαθεμένη η απόφαση ενός διαιτητή και αυτό θα δημιουργήσει ένα δεδικασμένο ανασφάλειας και στους υπόλοιπους διαιτητές.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να μην του επιβληθεί περαιτέρω ποινή από το -3 και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αν η Επιτροπή Εφέσεων κάνει δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού, ενώ πρότεινε το ντέρμπι να συνεχιστεί χωρίς κόσμο ανεξαρτήτως των δύο αγώνων που έχει να εκτίσει το «Τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός επέμεινε ότι ο «διαιτητής παρέβη τις διατάξεις και διέκοψε αντικανονικά τον αγώνα», επαναλαμβάνοντας ότι ο κόσμος ήταν ελάχιστος στις κερκίδες και ότι η Αστυνομία είχε δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις ομαλής διεξαγωγής. «Δεν μπορεί να μην ελέγχεται ο διαιτητής όταν δεν τηρεί τον κανονισμό», είπαν χαρακτηριστικά οι «πράσινοι».

Διαβάστε επίσης