Την ανάσυρση της μήνυσής του ζητά ο Σαμαράς

Την ανάσυρση της μήνυσής του από το αρχείο ζητά με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας με την ανακοίνωση-εξώδικο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Σαμαράς, τον οποίο ενέπλεξαν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, όπως είναι γνωστό τοις πάσι έχει υποβάλει μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωνε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από ίδρυσης ελληνικού κράτους είχε τονίζει ότι πρόκειται για σκευωρίας.

Τώρα, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς με μία λιτή του δήλωση ζήτησε την ανάσυρση της μήνυσης του, επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να χαριστεί στους σκευωρούς, χρησιμοποιώντας την έκφραση ότι “θα φτάσω μέχρι τέλους”.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά είναι: «Τώρα πια το περιεχόμενο της μήνυσής μου περί συμμορίας και σκευωρών επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου από το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..»

Και η Νέα Δημοκρατία

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δεν ζητά την παραίτηση των κ.κ. Καλογήρου-Παπαγγελόπουλου, όπως έκανε η κ. Γεννηματά, ή την αποχή από τα καθήκοντή τους που αιτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, αλλά επισημαίνει ότι “η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας είναι η ακόλουθη:

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της.  Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Διαβάστε επίσης