Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη

Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρήσει τάφο τιμής ένεκεν στο Α' Νεκροταφείο για την ταφή του

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 θα πουν φίλοι και συγγενείς το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 94 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία του Αντώνη Λιβάνη θα τελεστεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και ώρα 13.00.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Επιθυμία της οικογένειας» είναι αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». (Αριθμός λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς IBAN No.: GR95 0172 0170 0050 1700 5517 191 (Δικαιούχος: Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ – τηλ. επικοινωνίας: 210 7700009, επιλ.: 1).

Σημειώνεται πως με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος παραχωρεί τάφο τιμής ένεκεν στο Α’ Νεκροταφείο για την ταφή του Αντώνη Λιβάνη.

«Ο εκλιπών επί πολλές δεκαετίες διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας, ίδρυσε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους, ενώ έφηβος ακόμη καταδικάστηκε σε θάνατο από τους Γερμανούς κατακτητές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λιβάνης

Ο Αντώνης Λιβάνης που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης, ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη. Η παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας υπήρξε ανεξίτηλη ως ο μακροβιότερος και πιο έμπιστος συνεργάτης του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Αντώνης Λιβάνης διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού (1981-1989) και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ (1993-1996), ενώ συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής, αλλά και στον αντιδικτατορικό αγώνα.

 

Διαβάστε επίσης